Nieuws van SSS

11 maart 2018

in SSS Heeg

Na de uitvoering zijn de wedstrijdgroepen van onze vereniging hard aan de slag gegaan met de nieuwe wedstrijdoefenstof. Veel turnsters en turners turnen weer een niveau hoger dan vorig jaar. Dit betekent wel dat er veel nieuwe elementen geleerd moeten worden. Gelukkig komt iedereen met plezier naar de trainingen en wordt er elke week hard getraind om de nieuwe oefenstof onder de knie te krijgen.

Zaterdag 13 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor het fries kampioenschap in Lemmer voor de niveau Jeugd D2. Van onze vereniging hebben hier aan mee gedaan: Rebecca, Kyra. In deze wedstrijd turnden Rebecca, Kyra een prima wedstrijd. Kyra viel net buiten de prijzen en Rebecca miste noch net een paar elementen om op dit, hogere, niveau bovenin mee te kunnen doen. De volgende plaatsingswedstrijd voor deze meisjes is op 10 maart weer in Lemmer!

Zaterdag 20 januari was voor Jelmer, Its, Bo, Minze en Thijs de 1e plaatsingswedstrijd, van 2 die meetellen voor het F.k.. Als eerste moesten Minze en Thijs deze dag in actie komen. Het was de eerste wedstrijd van Minze en Thijs op niv.20 in de categorie Benjamin. Beide jongens turnden een prima wedstrijd en Minze behaalde een 3e plaats en Thijs werd 4e, maar net buiten de prijzen. Bo moest daarna in de categorie Instap niv. 18. Ook Bo turnde een keurige wedstrijd en was met een plek in de middenmoot erg goed op dreef. Tot slot moesten Jelmer en Its in de laatste wedstrijd aantreden. Ook deze beide heren turnden zeer stabiel in de categorie pupil niv. 17. Jelmer mocht aan het einde van de wedstrijd de derde prijs ophalen. Ook Its turnde een goede wedstrijd, maar hij beheerste iets minder bonuselementen, waardoor hij genoegen moest nemen met een klassering buiten de prijzen.

Zaterdag 3 februari hadden de jongste meisjes de 1e plaatsingswedstrijd voor het F.K. in Oudehaske. Van onze vereniging deden hier aan mee Ymke en Nynke  instap  D4 , Fimke en Yeldau pre instap 2 niveau D4. Daisy, Angelina, Melissa, Sophie en Ilya instap niveau D3. Als eerste mochten Ymke en Nynke op de wedstrijdvloer aantreden. Hun eerste, echte wedstrijd, werd een succes met een 5e plek voor Nynke en een 8e plaats voor Ymke in een groep van 16 meisjes.

Een wedstrijd later was het de  beurt aan Yeldau en Fimke. Hier was Yeldau oppermachtig in haar groep met een eerste plek. En voor Fimke was het ook een prima wedstrijd waar ze veel heeft kunnen leren van de echte wedstrijden In de wedstrijd daarna mochten Daisy, Angelina, Melissa, Sophie en Ilya laten zien wat ze konden. Dit deden de meisjes dan ook keurig. Ilya en Daisy werden 1e en 3e. Een prachtig resultaat! Ook werd er door de andere meisjes keurig geturnd. Helaas zaten deze meisjes buiten de prijzen.

Zaterdag 10 februari was de 1e wedstrijd voor Ilona, Femke en Thialda. De meisjes hebben alle drie goed geturnd maar ze vielen niet in de prijzen.

Zaterdag 17 februari hadden Daimy, senior D en Marrit, senior niv. E en de 1e plaatsingswedstrijd voor het F.K. in Dokkum. Daimy en Marrit turnden een hele goede wedstrijd! Daimy eindigde dan ook als 1e en Marrit mocht de 2e prijs in ontvangst nemen!

Zaterdag 17 februari hadden de jongens hun 2e wedstrijd in Harkema. Dit was één van de twee wedstrijden die meetelt voor het Friese kampioenschap. Er waren dan ook steeds twee prijsuitreikingen. Its en Jelmer mochten deze dag vroeg starten in de eerste wedstrijd van de dag. Beiden heren behaalden deze wedstrijd geen prijs, maar Jelmer  werd over twee wedstrijden keurig 3e van Fryslân. Gefeliciteerd Jelmer. Top!!! In de tweede wedstrijd kon Bo zijn klassering van de eerste wedstrijd niet verbeteren. In de derde wedstrijd mochten de benjamins aantreden, Thijs en Minze. Minze  werd net als in de 1e wedstrijd 3e en ook werd hij 3e van Fryslân. Een keurige prestatie. Gefeliciteerd!!! Thijs viel net buiten de prijzen, met een vierde plek.

Dit waren voor eerst weer even de resultaten van de wedstrijd groepen. Door de andere groepen wordt elke week met veel enthousiasme getraind o.l.v. Antje.

Wie een keer wil proberen kan altijd een les mee doen, om te kijken of het iets voor jou is. De trainingstijden zijn op dit moment:

Woensdagmiddag
14.45 – 15.45 kleuters (j/m) – groep 1 en 2 basisschool                    – Antje
15.45 – 16.45 meisjes  groep 3- 4 basisschool                                 – Antje
16.45 – 18.00 meisjes groep 5 t/m 8 basisschool + jongens selectie   – Antje   en   Rimmer
Donderdagmiddag 
17.15 – 18.15 Jongens vanaf groep 3 basisschool
De trainingen worden gegeven door Rimmer en Antje

Donderdagavond 
18.15 – 20.00 oudste meisjes selectie

Trainingen worden gegeven door Rimmer Abma en Antje Wiersma.
20.00 – 21.00 dames Body Fit vanaf 18 jaar. Deze training wordt verzorgd door Gea v/d Molen.

Groeten,

Bestuur en leiding SSS