Nieuws vanuit Talma State

11 maart 2018

in Talma State

Nieuws vanuit Welzijn

Op vrijdag 16 februari, was het ijs dik genoeg om de schaatsen onder te binden en de elfstedentocht te rijden. Er waren veel deelnemers uit Talma State. Ze kwamen in grote getale vanuit alle richtingen op weg naar de start Ljouwert gezeteld in de Fûke.  Beginnend met een lekker kopje thee en een Frysk dumke. De start ging goed. In het begin was het nog even warm rijden. Maar de moed zat erin. Er werd gekluund, er waren wakken,  maar ook kleine ongelukjes onderweg. Gelukkig was de EHBO aanwezig en kon de tocht na het plakken van pleisters weer vervolgd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er waren  Fryske versnaperingen onderweg om de interne mens even een boost te geven. Ook een klein hassebassie, eentje van Weduwe Joustra deed wonderen. Zodat iedereen warm de finish bereikte en het verdiende kruisje uitgereikt kreeg. Ook het persmoment ter plekke was een groot succes. Dank zij de medewerking van de vele ijsmeesters is de tocht der tochten geslaagd!

Wat hebben we verder op het programma: De komende tijd gaan we zodra het weer het toelaat lekker met de bewoners naar buiten. We gaan het “wandelen met de bewoners” weer oppakken. Deze wandeltochten gaan we doen op de maandagmiddag. Woensdag 21 maart gaan we 15 uur weer koken en/of bakken met kok Arie. Vrijdag 23 maart staat het maken van een paasstukje op het programma. De bewoners kunnen hier hun eigen creativiteit weer in kwijt.

OPROEP AAN DE HEGEMER KUNSTENAARS In het “nieuwe” Talma State is er een complete gang beschikbaar voor het exposeren van hangende kunst. Wie heeft er ingelijste foto’s en/of schilderijen welke we een periode mogen tentoonstellen? U kunt contact opnemen met Grytsje Paulusma

concert zaterdag 10 maart 2018

aanvang 19:00 uur in De Fûke programma van 2 maal 30 minuten Entree is vrij. Koffie en/of thee voor eigen rekening

Duo Ambiguity

Anna Britala – viool

Aris Georgakopoulos – piano

NLdoet  in Talma State Op 9 en 10 maart wordt vanuit het Oranje fonds, weer landelijk, de  vrijwilligersactie  “NLdoet” gehouden. In Talma State willen we hier aandacht aan besteden, en wel op: vrijdag 9 maart

Wat we graag zouden willen doen is: Dat door vrijwilligers en/of familie van de bewoners een schoonmaakactie wordt gehouden in de appartementen van de bewoners en eventuele klusjes gedaan worden die zijn blijven liggen. Alle hulp is dan ook welkom.

En…….als ludieke actie:willen we een poging doen om de langste waslijn met schorten te maken

 

 

 

 

Dus bij deze doen we tevens een oproep om schorten (+ naam, zodat iedereen zijn schort weer terug kan krijgen)  in  ‘t Anker van Talma State te brengen. Na afloop wordt de middag muzikaal afgesloten. Voor inlichtingen kunt u terecht bij Epie Wijngaarden en Jelly Miedema

Met een hartelijke groet vanuit Talma State,

Grytsje en Gelbrig