De Jozefschool is Tsjekt!!!

16 april 2018

in St. Jozefschool

De Jozefschool was op donderdag 15 maart het decor voor de opnames van het Friese schooltv-programma Tsjek! De crew van Omrop Fryslân maakte prachtige beelden van de kinderen uit met name groep 7/8. Het thema van deze uitzending was “Donor”, dit i.v.m. de pas aangenomen donorwet. De kinderen spraken over het onderwerp en werden ook geïnterviewd door Raynaud, de presentator van Tsjek. Isa vertelde over de pannenkoeken-dag in Talma-state,  Sietze in het item ‘Mijn DNA’ over zijn hardloop-talent, Lièn over haar opa die een donorhart heeft en Neda en Finn werden vragen gesteld over wat zij vonden van de nieuwe wet. De kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 waren verder te zien in de Scrabble-battle en het slotlied.

Zondag 18 maart werd het programma uitgezonden op de zender van Omrop Fryslân. Voor wie dat heeft gemist is het programma te vinden op de site van het programma TSJEK! Daarnaast heeft Raynaud een prachtig filmpje gemaakt wat te vinden is via de volgende link: https://youtu.be/ujdebt_6YWY

De kinderen van de Jozefschool hebben een zeer leerzame en onvergetelijke dag gehad.