It Wraldfinster

25 april 2018

in It wrâldfinster

Thema dansweek met Codarts. Wat hadden we een fantastische week vol reisbelevenissen met 15 studenten van Codarts-dansacademie uit Rotterdam! Iedere ochtend na de pauze werkten groep 3 t/m 8 met veel plezier aan dit project samen met de kinderen van de Jozefschool. Op donderdag hebben we 2 heel fijne voorstellingen gehad in Talma State en in de gymzaal. Veel ouderen, ouders en belangstellenden hebben dit samen met ons beleefd.

‘Meeleeftheater’ Maandag 19 maart hadden wij meeleef theater verzorgd door Anna en Williena. Williena had een prijs gewonnen. Een zak snoep. Williena moest naar de wc en vroeg Anna of zij erop wilde passen. Maar er niet stiekem een snoepje uitpakken. Dat deed Anna toch en toen Williena vroeg of zij er een snoepje had uitgepakt, zei Anna dat ze het niet had gedaan. Maar als je jokt krijg je de stippenziekte. Toen Anna moe was en in slaap viel deed Williena stiekem stippen op Anna. Anna schrok geweldig toen ze die stippen zag en bekende dat ze toch een snoepje had gepakt.

Lammetjes kijken Woensdag 4 april zijn we naar boer Bakker geweest. Daar hebben we de lammetjes gezien en mochten ze ook even vasthouden. De kalfjes hebben we gevoerd en de koeien geaaid. Daarna mochten we nog even spelen in de grote zandhoop en klimmen in de bomen. Het was een leuke middag

Schoolvolleybaltoernooi in Sneek Op zaterdag 24 maart was het weer tijd voor het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi in de Sneekersporthal te Sneek. Met maar liefst 5 teams, die op verschillende niveaus speelden, hebben we meegedaan aan dit toernooi. ’s Ochtends was het eerst tijd voor de jongste deelnemers namens onze school en die gingen voortvarend van start, Kampioen! Sanna, Femke, Berber en Maeike (groep 5) wisten de rest van hun poule te verslaan en wonnen een mooie medaille. Daarna was de beurt aan de volgende groepen. En ook daar ging het weer super, Nynke, Brecht, Femke, Nienke en Ilona wisten ook kampioen te worden in hun poule. Als laatsten waren de kinderen van groep 8 aan de beurt in de kampioenspoule. Een team van jongen en meisjes deden en werden allebei in hun poule 2e. Een zeer gezellige en sportieve middag en de maandagochtend erna hebben we de volleyballers nog even met een erehaag binnengehaald.

Theorie verkeersproef voor groep 7 Groep 7 heeft de theoretische verkeersproef super gedaan, ze zijn allemaal  met glans geslaagd, van harte gefeliciteerd!

RVA-Voetbal toernooi voor groep 3/4 De 4 wedstrijden in Sneek waren spannend en werden bijna met droog weer gespeeld. We hadden een dreamteam maar zijn geen kampioen geworden.

‘De boer op Noord’ groep 5b/6 en 3 Groep 5b/6 is voor deze NME activiteit naar Lân en Mar van de familie Huitema op de Burd geweest. Daar hebben ze allerlei opdrachten gedaan om kennis te maken met het leven en werken op een boerderij. De melkrobot, het voer, de tractor, alles werd bekeken. Het was een actieve en leerzame ochtend. Groep 3 is naar boer Theun in Delfstrahuizen geweest en heeft kalfjes, pinken en koeien bekeken, gevoerd en geaaid. Toen wij er waren is er ook een kalfje geboren, we hebben de geboorte net gemist maar het kalfje zag er wel heel lief uit. Er was ook een trampoline en een voetbalveldje. Dit was een hele mooie belevenis, een dag later op school hebben we ons boerderijbewijs gehaald.

Yeah, weer kampioen schoolvoetbal!!! Jongens en meiden we worden kampioen vanmiddag, zei ik ’s ochtend tegen de kinderen. “JAAAA!!” was hun enthousiaste antwoord. Later die middag stonden de kinderen fanatiek op het veld en klaar om te beginnen. De poule ronde werd glansrijk gewonnen. Door naar de halve finale, die beslist werd door het goal dat Maryse Jukema maakte, geholpen door de goedgeplaatste assist van Jeroen Haanstra. Tevens stond de buurschool Sint Jozef in de halve finale van de andere poule. Het zal toch niet dat de finale straks Heeg tegen Heeg is. Niet verwacht, maar toch waar; het schoolvoetbaltoernooi gehouden in Heeg werd gedomineerd door Heeg. Beide scholen tegen elkaar in de finale. Geregeld samen geoefend en nu tegenover elkaar in de finale. Het was een spannende wedstrijd. Eerst 1 goal voor de Sint Jozef, daarna 1-1 gelijk. Er werd al aan penalty’s gedacht, maar dit was echter niet nodig. Het beslissende goal werd gemaakt door Douwe Buwalda, uit een vrije trap. De bal tikte eerst de lat aan, er werd gedacht dat de bal niet over de lijn was gekomen. Echter de grensrechter sprak de scheids aan en het doel bleek wel echt gescoord. De winst was een feit, KAMPIOEN!!! En dat voor het tweede jaar op rij.