St. Jozefschool

16 april 2018

in St. Jozefschool

St. Jozefschool en Talma State genieten samen tijdens de Nationale Pannenkoekdag!

Afgelopen vrijdag was het Pannenkoekdag. Groep 8 van de  St Jozefschool kwam naar Talma State om samen met kok Hendrik en 2 bakkers van Dr. Oetker pannenkoeken te bakken voor de bewoners. Bij binnenkomst  werd met verbazing de aanwezigheid van een Wii spelcomputer opgemerkt. Hiermee worden de bewoners in beweging gehouden en dan blijkt zo’n Wii een keuze voor jong en oud. Ook werd er een rode knop opgemerkt. Deze blijkt helaas niet niet voor het loslaten van confetti te zijn, maar voor noodgevallen, zodat de mensen zo snel mogelijk kunnen worden geholpen.

Na het verdelen van de taken werd er gelijk begonnen met het versieren van het restaurant, het maken van het beslag, het bakken van de pannenkoeken en het dekken van de tafels dekken. Met veel plezier werd er gewerkt. Ondertussen werden er gesprekjes gevoerd, gezamenlijk het Fryske Folksliet gezongen en zelfs meegedaan met een quiz. In het restaurant werden vervolgens de pannenkoekbestellingen opgenomen, de verschillende pannenkoeken naar de tafels gebracht en werden de toetjes uitgedeeld. Na de maaltijd mocht groep 8 genieten van de overgebleven pannenkoeken en als verrassing had kok Hendrik een heerlijk toetje voor iedereen. Met een zeer voldaan gevoel en de vraag  “Wennear komme jimme wer?” van bewoners kwamen we vol enthousiaste verhalen weer aan op de Jozefschool.