Zaterdag 19 mei de 14de Skouster oldtimerdei!

16 april 2018

in Evenementen

Dit jaar organiseren we de 14e Skouster Oldtimerdei te Osingahuizen. Het thema dit jaar is Bukh. Het is van 10.30 uur tot 17.30 uur. Net als ieder jaar kunnen wij weer terecht op het terrein van Scheepsmotoren Heeg, ingang via de Daam. Wij zijn blij dat we deze plek weer mogen gebruiken en dat dit door verschillende bedrijven mede mogelijk wordt gemaakt. Dankzij de sponsors en ook alle vrijwilligers kunnen we deze dag weer tot een groot succes maken!

De skousteroldtimerdei is in 14 jaar flink gegroeid van ongeveer 30 deelnemers in het 1e jaar, naar op ons 14e evenement, bijna 100 deelnemers. In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Zo zijn er kraampjes bij gekomen, de kleppendekselrace, Skouster-flessentrek en natuurlijk de rondrit door Heeg. Rond de klok van 13 uur verzamelen alle deelnemers zich aansluitend in een lange rij om een rondrit in en om Heeg te rijden met de tractor/oldtimer. Een erg mooi gezicht, zowel langs de kant maar ook als deelnemer. Voorwaarde is: deelname is op eigen risico en bij passagiers is een zitje op de tractor verplicht. De rondrit wordt geleid door verkeersleiders. Er is een voorrijder, een “bezemwagen” en een achterrijder die de rondrit in goede banen leidt. Veel bekijks gegarandeerd!

Ook is er gelegenheid om door de aanwezige deelnemers hun trekker of machines te demonstreren, natuurlijk in goed overleg met de organisatie en mits de veiligheid van bezoekers en deelnemers kan worden gewaarborgt.

Binnen de organisatie is er enige verandering geweest, Marieke heeft afgelopen jaar afscheid genomen, en Pascal heeft aangegeven dit jaar na het ev enement ook zijn functie open te stellen voor een ander. Ivon en Betty zijn dit jaar nieuw en samen met Nellie verantwoorden zij de secretariele functies + de vrijwilligers coordinatie. Naast Pascal zijn er nog 3 heren in het bestuur, die elk ook hun eigen taak hebben. Omdat Pascal het bestuur gaat verlaten, zijn we nog op zoek naar een nieuw bestuurslid, welke het organisatorische voor een deel op zich wil nemen. Mocht u mee willen helpen in de organisatie of weet u iemand die dit graag zou willen? Schroom niet, meld u aan en mochten er vragen zijn dan kunt u terecht bij de organisatie.

We hebben er erg veel zin in en hopen op veel deelnemers en natuurlijk ook op jou als bezoeker! Entree is uiteraard gratis. Tot 19 Mei! We zijn ook te vinden op de website: www.skousteroldtimerdei.nl en ook op Facebook. Graag tot zaterdag 19 Mei

Vriendelijke groeten, Minne, Auke, Pascal, Herre, Nellie, Ivon en Betty