Een Proevende Sjuul wordt ‘s Lands??

16 mei 2018

in Verhalen

Tsja, wat nu toch weer? In de titel staat het hele verhaal eigenlijk al….

In 2010 schreef ik een stukje over Rob Driezen, die zijn ziel en zaligheid gooide in restaurant tante Sjuul en daar met veel plezier heeft staan koken. Vorig jaar schreef ik een stukje over Sybout en zijn Proeverij 67, waar hij net zoveel ziel en zaligheid in gooide. Sterker nog: ze gingen een samenwerking aan: het Walking Dinner!!

Blijkbaar is de samenwerking goed bevallen, want nu schrijf ik een stukje over Rob en Sybout, die samen een nieuw project aangaan! Proeverij ’s Lands Welvaeren!! Ok, we gaan er voor zitten. Wel in het Heechhûs, want daar werkt Sybout ook nog steeds en dat blijft hij voorlopig ook wel doen.

Inderdaad is de samenwerking vanaf het eerste moment prima. Ze hebben even gedacht aan een pop up restaurant samen, maar dat is verder niet uitgezocht aangezien Ali Sytsema, eigenaar van ’s Lands, op hun weg kwam. Half februari zijn ze met haar gaan praten en ja hoor, op 1 april, 1e Paasdag waren ze open. Dat kon omdat de keuken geweldig in elkaar zit. Zoals Rob zegt: alles erop en eraan!! En dus letterlijk niets meer aan doen….. Met de inrichting was in principe ook helemaal niks mis, alleen hebben ze hier even lopen schuiven, om het zo maar eens te zeggen.. Even je eigen draai eraan geven. En jawel! Er is weer een echte bar… Gezellig toch?

Het concept blijft hetzelfde, je kunt gerechtjes combineren. Volgens mij een behoorlijke uitdaging voor een kok, maar goed Janny is er ook bij! Zij heeft al ruim twee jaar ervaring met dit concept, want ze was ook de kok bij Proeverij 67.. Samen met Rob in de keuken (achter de kachel, zoals het vaak genoemd wordt) gaat het uitstekend. Fijn, goed samenwerken is natuurlijk hartstikke belangrijk!! Voor Rob is het even omschakelen omdat hij vanuit de keuken geen contact met de gasten meer heeft, wat bij tante Sjuul wel het geval was.

Ali en haar dochter Esther komen zo nu en dan even kijken. Hier en daar helpen ze mee om alles voor elkaar te krijgen. Rob en Sybout vinden dat wel prettig omdat er altijd nog kleine dingetjes zijn van knopjes, lampjes, dingen in de keuken……. Je kent dat wel; het duurt even voor dat je alles “eigen” hebt gemaakt… Marlies, de vrouw van Rob, staat samen met Sybout in de bediening. Ook dat gaat helemaal prima….Dat heb je natuurlijk als je elkaar al goed kent en weet waar je aan toe bent.. Marlies werkte in tante Sjuul ook mee in de bediening en kent het klappen van de zweep inmiddels ook wel.

Al met al een goede start! Alhoewel start….. Sybout was hier al een keertje. Ergens eind jaren 80 heeft hij al eens in het restaurant gewerkt gedurende zo’n 5 tot 6 jaar….  Hij is gewoon weer terug!

Heerlijke gerechten maken met natuurlijk verse producten, het liefst uit de eigen regio, samen met een goed team van dierbare mensen. Wat wil je nog meer? Ze zijn in principe elke dag open voor lunch en diner vanaf 10.00u. Kijk ook maar eens op de website of op Facebook, want misschien moet je reserveren. De eerste week was het al behoorlijk druk. Als ik aan Rob en Sybout vraag waar ze over 5 jaar zijn en wat ze dan doen kijken ze me aan….. Over 5 jaar zijn ze gewoon hier, in dit Proeverij ’s Lands Welvaeren, wat denk je nou???

Veel succes!! Agnes de Groot