Nieuws van SSS Heeg

16 mei 2018

in SSS Heeg

Zaterdag 10 maart was de tweede plaatsingswedstrijd voor het fries kampioenschap in Lemmer voor de niveau Jeugd D2. Van onze vereniging hebben hier aan mee gedaan: Rebecca en Kyra. In deze wedstrijd turnden Rebecca, Kyra een wedstrijd waarin ze hun eigen niveau haalden. Kyra en Rebecca vielen buiten de prijzen, want het niveau was te hoog om mee te kunnen doen om de prijzen.

Zaterdag 24 maart hadden de jongste meisjes hun 2e plaatsingswedstrijd voor het F.K. in Makkum. Van onze vereniging deden hier aan mee Ymke en Nynke instap  D4 , Fimke en Yeldau pre instap 2 niveau D4. Daisy, Angelina, Melissa en Ilya instap niveau D3. Als eerste mochten Ymke en Nynke op de wedstrijdvloer aantreden. Nynke haalde een 4e prijs, wat voor SSS een mooi succesje was direct aan het begin van de dag. Ook was er een keurige 10e plaats voor Ymke in een groep van 16 meisjes. Een wedstrijd later was het de  beurt aan Yeldau en Fimke. Hier was Yeldau net als in de eerste wedstrijd oppermachtig in haar groep met een eerste plek. En voor Fimke was het ook een prima wedstrijd waarin ze keurig 12e werd. In de wedstrijd daarna mochten Daisy, Angelina, Melissa en Ilya laten zien wat ze konden. Dit deden de meisjes dan ook keurig. Ilya werd ook deze keer 1e. Een prachtig resultaat! Ook werd er door de andere meisjes keurig geturnd. Helaas zaten deze meisjes buiten de prijzen.

Zaterdag 7 april hadden de jongens hun districtsfinale van district Noord (Fryslân, Groningen en Drenthe) Jelmer, Bo, Minze en Thijs mochten in deze wedstrijd aantreden, want zij hadden zich geplaatst. Als eersten moesten Minze en Thijs deze dag in actie komen. In hun eerste jaar  werd er ook tijdens de finale een prima wedstrijd geturnd door Minze en Thijs op niv.20 in de categorie Benjamin. Thijs behaalde een 3e plaats en Minze werd 5e, maar net buiten de prijzen. Dus ook vandaag begon de dag erg goed voor SSS. Bo moest daarna in de categorie Instap niv. 18. Ook Bo turnde een keurige wedstrijd met een brugoefening die de hoogste was van alle deelnemers. Ook deze wedstrijd was een plek in de middenmoot het hoogst haalbare. De laatste wedstrijd van de dag moest moest Jelmer aantreden. Ook deze keer was Jelmer prima op dreef in de categorie pupil niv. 17. Jelmer haalde deze wedstrijd de tweede prijs, dit had hij mede te danken aan twee eerste plekken op vloer en de ringen. Dit was zijn beste prestatie dit jaar. Hiermee besloot Jelmer een uiterst succesvolle dag voor de Hegemer turners.

Zaterdag 10 februari was de 2e wedstrijd voor Ilona, Femke en Thialda.   Ilona had van haar fouten in de eerste wedstrijd geleerd en turnde op sprong en brug foutloos, wat haar twee eerste plekken op leverde. Op vloer en balk turnde ze stabiel met weinig fouten. Uiteindelijk was een prima tweede prijs haar deel 0,016 achter de nummer één. De andere meisjes hebben ook goed geturnd maar ze vielen niet in de prijzen.

Dit waren voor eerst weer even de resultaten van de wedstrijd groepen.

Wie een keer wil proberen kan altijd een les mee doen, om te kijken of het iets voor jou is.

De trainingstijden zijn op dit moment:

Woensdagmiddag
15.45 – 16.45 meisjes  groep 3- 4 basisschool                                 – Rimmer Abma
16.45 – 18.00 meisjes groep 5 t/m 8 basisschool + jongens selectie   – Rimmer Abma
Donderdagmiddag 
17.15 – 18.15 Jongens vanaf groep 3 basisschool         Rimmer Abma

Donderdagavond 
18.15 – 20.00 oudste meisjes selectie                Rimmer Abma en Antje Wiersma.
20.00 – 21.00 dames Body Fit vanaf 18 jaar.      Deze training wordt verzorgd door Gea v/d Molen.

Groeten,

Bestuur en leiding SSS