Nieuws vanuit Talma State

16 mei 2018

in Talma State

Op moment van schrijven: De verbouw en aanpassingen in ons nieuwe ketelhuis gaan gestaag door. Modernisatie ontkomen wij ook niet aan. Binnenkort wordt het verwarmings- systeem omgezet van “oud” naar “nieuw”. Het wachten is op wat warmer weer want tijdens deze omzetting zitten we een tijdje zonder verwarming.

Pasen is alweer voorbij maar:

Een grote pot met paaseitjes op de balie!! Wat een weelde! Om

hier zo nu en dan een kleine versnapering uit te nemen. Of een

gezellig gesprekje rond “de pot”! Maar oeh…..! Wat is de pot toch snel leeg.

 Nieuws vanuit Welzijn

Op de nationale NLDoet dag hadden we  een `Himmeldei` georganiseerd. We hebben familie en vrijwilligers een uitnodiging gestuurd om samen schoonmaakklusjes te doen. Zoals de kasten opruimen en de ramen poetsen. Aan het eind van de dag was het allemaal weer blinkend schoon. We hebben er een gezellige dag van gemaakt. Samen koffie drinken, samen eten en de middag werd muzikaal afgesloten door het gelegenheidsduo Tjitse en Roelof. Zij hebben allemaal liedjes uit de jaren 50, 60, en 70 ten gehore gebracht. De stemming zat er goed in.

 

We hadden een oproep om schorten op ’t Anker te brengen om tijdens NLDoet de langste waslijn met schorten te maken! En dat is gelukt!! De bewoners, vrijwilligers en inwoners van Heeg hebben  allemaal meegeholpen om dit te realiseren. Uiteindelijk hadden we ongeveer 80 schorten verzameld en buiten opgehangen. Het was hier prachtig weer voor en we kregen heel veel reacties van iedereen.

 In ons restaurant De Fûke staat een wensboom. In die wensboom hangen allemaal wensen van Talmanezen. Zo nu en dan gaat er een wens in vervulling:

De wens van mw Posthumus werd vervuld. Zij wilde weer eens graag de Wii gebruiken en daarna een borreltje drinken.

April is al weer voorbij.  We hebben leuke activiteiten achter de rug, maar gaan met frisse moed de nieuwe activiteiten in mei starten.  De vaste activiteiten in de winter zijn nu gestopt, zoals gymnastiek, biljarten, breicafe,  soos.  We gaan nu meer naar buiten.  Vooral fietsen op de duofiets,  wandelen en natuurlijke ook genieten van het mooie weer.  Heerlijk op ons mooie terras voor genieten van een kopje koffie en of thee.

Op de vrijdagen gaan we met mooi weer naar buiten. Woensdagmiddags is er een ploeg die op de jeu de boule baan het franse spel beoefend.  Bij slecht weer binnen  koersbal.

Wat staat er op het programma voor Meil:

10 mei Hemelvaartsdag: 10.30  staat er een podium buiten, hier treed het Musicarte Ensemble uit Italië met harp en piano op. 15.00  in het kader van Heechspanning komt het Hindeloper zeemanskoor Auke Wybesz bij ons in de Fûke optreden.

Maandag 14 mei om 19.30  is er een optreden Tjongerskotsploech in Talma State, in de Fûke, entree 5 euro.

Na tien jaar met hart en ziel in Talma State te hebben gewerkt, gaan wij afscheid nemen van onze teamleidster Foekje Bakker,  dit staat op 9 mei gepland  ‘s middags in de Fûke.

Ook drogisterij Jantien, die een keer per maand in Talma State kwam, heeft besloten om te stoppen.  Wat wij erg jammer vinden, maar wel begrijpen.

 Hegemers! Schroom niet en loop eens binnen in Talma State. Schuif gezellig aan tijdens onze activiteiten. De koffie staat klaar. U bent van harte welkom!

 Met een hartelijke groet, Grytsje en Gelbrig