St Jozefschool

16 mei 2018

in St. Jozefschool

Zondag 25 maart vierden wij met alle kinderen van de Jozefschool het feest van Palmpasen. Een prachtig gezicht,al die mooie versierde  palmpasenstokken in de kerk. Samen met Pastoor van der Weide en ons eigen Jozef-kinderkoor werd het een zeer geslaagde viering.

De beste voetballers van “Wymbrits”, zitten in Heeg op school! Dat de kinderen van groep 7/8 van de Jozefschool goed kunnen voetballen, bleek woensdag 11 april wel tijdens het jaarlijkse “oud-kampioenschap van Wymbritseradiel”-toernooi op de voetbalvelden van VV Heeg. Er werd op een zeer sportieve manier gespeeld, jongens en meisjes door elkaar heen, en met zeer veel inzet. In de poulefase wisten ze, op een wedstrijd na, alles te winnen wat betekende dat ze in de halve finale stonden. Daar werd het een zeer spannende strijd. Na twee keer 7,5 minuten stond er uiteindelijk 1-0 voor de Jozefschool op het scorebord. FINALE! Na lange tijd stond de Jozefschool weer in de finale en wat is het dan mooi dat je tegen de kinderen mag spelen die je elke dag al op school tegen komt; de buren van It Wraldfinster! In een zeer spannende eindstrijd waarin het gelijk op ging en de kansen over en weer waren trok het team van It Wraldfinster aan het langste eind. De Jozefschool was Vice-kampioen!!! Dit betekende dat er de volgende dag wat te vieren viel op de beide scholen. Met een heuse triomftocht werden de spelers van de beide scholen geëerd.

Bijzondere spreekbeurten…. Dat je als schoolmeester af en toe prachtige spreekbeurten voorbij ziet komen bleek ook maar weer op woensdag 18 april. Na spreekbeurten o.a. over duiven en Agapornissen (ze werden meegenomen), vrachtauto’s (excursie naar Feenstra-Fritom) en een houten fiets (Hotze Jongstra) was het nu de beurt aan Margré Rypma. Ze vertelde prachtig aan de hand van een presentatie op het digibord over de paarden en over haar pony “Bonnie”. Tot slot van de spreekbeurt mochten de kinderen mee naar buiten waar Tjitske en Bonnie buiten stonden te grazen. U kunt zich voorstellen dat dit beoordeeld werd met een “Zeer goed”

De kleuters van beide scholen werkten een aantal weken over lente op de boerderij. De klas werd gevuld met boerderij-knutsels en overal liepen plots kleine boertjes te zingen over varkens en koeien. Natuurlijk kon een bezoek aan de boerderij niet ontbreken aan dit grote gebeuren. Een van de kleuters, een échte boerenzoon, verwelkomde de hele klas bij hem thuis ‘op de pleats’ en zo kwam het dat we samen op excursie gingen naar ‘de boerderij van Sander’. Boertje Sander liep voorop en leidde zijn klasgenoten rond, af en toe ondersteund door boer en boerin Kruis. Zo werd het voor ons allemaal een leerzame en leuke ochtend en komen we graag terug om de koeien voor het eerst dansend de weide in te zien gaan!

Afgelopen maandag zijn de kinderen van de Sint Jozefschool en de kinderen van it Wrâldfinster de week sportief begonnen. De trainers van Fit en Frij brachten ons een bezoek. Na een sportieve opening voor alle kinderen zijn de groepen 3 tot en met 8 vertrokken naar het sportpark van VV Heeg. Op het veld kregen de kinderen een hardloop clinic. Tijdens de clinic hebben de kinderen zich kunnen voorbereiden op de officiële Fit en Frij Rin die zaterdag 28 april zal plaatsvinden.

FAIRTRADE uitreiking in Heeg! Op donderdag 24 mei zullen er Fairtrade certificaten worden uitgereikt aan verschillende instanties in Heeg. In Heeg zijn Hoora Verhuur, Stay Okay Heeg, de St. Jozefschool, It Wrâldfinster, Coop Gerritsma en Panklaar Heeg/Sneek al gecertificeerd. Deze dag zal de St. Jozefschool benoemd worden tot Fairtrade school. De uitreiking zal gedaan worden door de wethouder van de gemeente Súdwest Fryslân op het schoolplein van de St. Jozefschool om 13.15 uur in Heeg. Hierbij is een ieder van harte welkom!