At the watergate in Heeg!

19 juni 2018

in Evenementen

Ook in Heeg is het project “At the watergate”  op 10 en 11 mei  op 2 verschillende podia uitgerold.

Donderdag 10 mei: In overleg met het bestuur van “Heechspanning” is besloten om tijdens “Heechspanning”  twee podia te maken; één in de tuin bij Talma State  en één bij het parkeerterrein bij de Stayokay. Omdat het ’s morgens regende was het een vervelende start van deze dag; slagwerk, boxen en digitale piano’s kunnen niet tegen water. Gelukkig konden we grote dekkleden lenen van bouwbedrijf  Vellinga. Jeugdorkesten uit  Zweden, Tsjechië, Spanje, Amsterdam, België en Luxemburg hebben opgetreden. Gerard van der Laan en Jacqueline Nipperus zorgden ervoor dat alles in goede banen liep.

Vrijdag 11 mei: Samen met de leden van het korps EZG uit Hommerts/Jutrijp hebben we deze dag georganiseerd.  We konden het podium bij ’t Heechhûs  gebruiken met dank aan transportbedrijf  Veenstra en in de tuin van Pier  Piersma aan de Syl hebben we ook een podium gemaakt. Het was schitterend weer deze tweede dag. Op deze vrijdag hebben er jeugdorkesten opgetreden uit Spanje, Oostenrijk, Tsjechië, Liechtenstein en Slowakije.  Ook heeft ons eigen B-orkest  Trijeklank samen met de jeugd van Nijland en Schraard opgetreden. Het festival werd afgesloten met een spetterend optreden van ons A- korps samen met EZG uit Jutrijp/Hommerts.

                                                                                                                                            Saligarda Jazz-Vent uit Spanje in de tuin van Piersma

Om alle buitenlandse muzikanten een onvergetelijke ervaring te laten beleven konden ze een zeiltocht  maken in een tjotter op het  Heegermeer en een rondleiding krijgen op “de Ielaak”.


Dit werd zeer op prijs gesteld!!

Vanaf deze plek willen wij  Fimme en Gerald , van FV Licht en Geluid, bedanken voor het uitstekend verzorgen van het geluid op beide dagen. Wij willen verder iedereen bedanken die mee hebben geholpen  om” At the Watergate” tot een succes te maken.

Ondernemers vereniging Heeg en gemeente Sudwest- Fryslân bedankt voor jullie financiële ondersteuning!!

“At the watergate” commissie  Heeg/ Hommerts / Jutrijp:

Gerbrig Jansen, Jan Jelte Nauta,
Sietze Gaastra en Homme Bakker.

   A korpsen  Heeg/Hommerts/Jutrijp op het podium bij ‘’t Heechhûs