Bridgeclub Heeg

19 juni 2018

in Bridgeclub Heeg

Het bridge seizoen zit er op.

Donderdag 19 april heeft de jaarvergadering plaats gevonden met aansluitend een drive.

De jaarvergadering leverde geen spectaculaire zaken op. Er werden enkele vragen aan het bestuur gesteld, maar deze konden ter plekke niet opgelost worden. Hiervoor moet er misschien een statuten wijziging plaats vinden en dat kost enige voorbereiding. Een kleine commissie zal zich hierover het komende jaar buigen en dan hoopt het bestuur dat volgend jaar tijdens de ledenvergadering deze zaken in stemming kunnen worden gebracht en dan zijn de vragen beantwoord. Helaas kan Tine de Jong niet aanwezig zijn voor de uitreiking van de wisselbeker. Zij is samen met Betty Tienstra clubkampioen 2017/2018 geworden. Tine is in de week voorafgaand aan de slotavond met de fiets ten val gekomen en moest noodgedwongen worden opgenomen in het ziekenhuis. We hebben haar een foto gestuurd met de beker en alle namen van onze club.

Na ruim een half uur vergaderen kan de drive starten. Een drive is gewoon bridgen maar de score telt niet mee voor de competitie. Er staat dus minder op het spel. Toch wordt er tijdens de drive sportief gestreden om zo hoog mogelijk te eindigen. Dit voor de eer. Tijdens de drive hebben de spelers uit de A-lijn gespeeld tegen de spelers uit de B-lijn. Zo krijg je een top 10 van A-spelers en een top 10 van B-spelers. Allemaal hebben ze dezelfde moeilijkheidsgraad. Na afloop is er voor ieder lid een prijsje. Te beginnen voor de 1e uit de A-lijn en dan de 1e uit de B-lijn en zo verder tot een ieder een prijs heeft. Domien Flapper heeft ook dit jaar weer voor aantrekkelijke prijzen gezorgd. We kunnen dan ook terugzien op een mooie avond en een mooi seizoen.

Op  13 september 2018 begint de competitie weer in it Heechhûs. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Allemaal een fijne vakantie gewenst en tot ziens op 13 september.

 

 

 

 

Renske van der Werf