Wat goed: Beleef Heeg !!

8 juni 2018

in Overig nieuws

Een tijdje geleden kregen we allemaal een aankondiging op de deurmat dat er een BELEEF HEEG shop deze zomer van start gaat! Reuze spannend natuurlijk. Ook de VVV gaat verhuizen. Natuurlijk moeten we daar meer van weten!!

Ik praat met Abe Valkema van onze VVV. Hij gaat zogezegd naar de overkant verhuizen… Maar zo simpel ligt het natuurlijk niet. Een tijdje geleden zijn Herman van Scherrenburg, de voorzitter van de VVV, Hans Lenk, de penningmeester en Abe op initiatief van VVV Nederland op bezoek geweest bij een vergelijkbare VVV in Zeeland. Daar zagen ze een heel belevingscentrum met een prachtige ruimte waar promotie gemaakt werd voor de recreatie bedrijven, souvenirs verkocht worden en ga zo maar door. Dat heeft de boel aan het denken gezet en partijen bij elkaar gebracht.

Heeg Promotie en Duurzaam Heeg zochten al een tijd een goede “slecht weer” voorziening voor de toeristen. Plaatselijk Belang en de OVH hebben hun medewerking toegezegd en zo kon het gebeuren dat er een overeenstemming bereikt werd met de familie Bergstra omtrent hun pand. De Beleef Heeg shop !! Heeg Promotie huurt het pand en de VVV kan mee… Na Pinksteren wordt begonnen met de verhuizing. Dat rondom 1 mei was iets te optimistisch. Nou, dat snappen we wel want er moet natuurlijk een hoop werk verzet worden. Om te beginnen met het uitgebreid luchten…..

Er worden 3 verschillende ruimten gemaakt:

In de 1e ruimte komt het belevingscentrum. Wat kun je allemaal doen in Heeg? Zo komt er een mooie poster te hangen van onze Palingaak, maar er komt ook informatie te hangen over Rondvaarten Heeg, de Poelenroute, het Heempark en ga zo maar door….Kortom informatie over alles wat er in het dorp op en rondom het water te doen is. Dat zie je dus aan de ene wand. Aan de overkant daarvan komt een prachtige wand met foto’s die door Heech fan Alds verzorgd gaat worden. Herman is er al druk mee………

In de 2e ruimte is er plek voor de VVV met alles wat de VVV nu ook heeft, dus de souvenirs, alle folders etc. Onze VVV Heeg is onderdeel van de VVV ZWF, dat wisten we. Maar de VVV de Friese meren-Gaasterland, VVV Zuidwest Friesland en de Stichting Regiomarketing Zuidwest Friesland gaan intensiever samenwerken om per 2019 één nieuwe organisatie te worden. Dit is voor de gasten veel duidelijker en overzichtelijker waarschijnlijk voor iedereen…. Dus dat er een kantoor wordt gebouwd in de hoek van de VVV ruimte snappen we wel!! Ondertussen blijft het natuurlijk wel onze eigen VVV. Je kunt hier dus nog steeds terecht voor al je uitjes…
BEHALVE HET POSTKANTOOR!!!! Zo rondom eind mei gaat het postkantoor verhuizen naar warenhuis de Jong op de hoek!! Tis maar dat we het allemaal weten!!

In de 3e ruimte kunnen de mensen even lekker zitten, een kopje koffie drinken, een beetje lezen. Een geweldige slechtweervoorziening… En ga je het trappetje af dan kom je in de kinderhoek of te wel; de speelkelder. Hoe geweldig is dat? Vlak bij, zodat je met een scheef oog je addergebroed in de gaten kunt houden!!

Boven is er ook nog een behoorlijke ruimte voor allerlei activiteiten. Dit gaat zich waarschijnlijk vanzelf voegen. Misschien workshops? Misschien Activiteiten van het zomerprogramma? We gaan het vast meemaken, maar een speelzolder is er in ieder geval al wel.

Er wordt ook het een en ander van de Hegemers gevraagd. Wilt u als vrijwilliger in de winkel meehelpen? Hebt u spelletjes over (wel in goeie doen hè, dat snappen we wel) of allerlei andere zaken meld u dan aan bij Kees Alberts.

Ik ben zó benieuwd!! Succes met de voorbereidingen allemaal!!
Agnes de Groot.