Nieuws vanuit Talma state

10 juli 2018

in Talma State


De aan-/verbouw van de fysio gaat stiekem verder. Wij in Talma State ondervinden daar op het moment weinig tot geen overlast van. Binnen de muren lopen de laatste weken mannen van Telecom rond. Deze mannen plaatsen overal wifipunten zodat we digitaal ook met de tijd mee kunnen gaan. En zo blijft het op bepaalde momenten “aanpassen” voor onze bewoners…..! Met als gevolg: een Talma dat met de moderne tijd mee verandert.

Lekker Ite
In juli en augustus is er geen Lekker Ite in De Fûke. Dit is omdat er in de vakantieperiode te weinig deelname is. De derde donderdag in september bent u weer van harte welkom! Denkt u er wel aan om u op te geven bij de receptie? 334500.

Even voorstellen, onze nieuwe
teamleider George Tijpens

Mijn naam is George Tijpens. Ik ben 47 jaar en woon in Grou. Sinds half juni ben ik werkzaam bij Patyna als teamleider zorg, welzijn en facilitair in Talma State en Nij Ylostins. Hiervoor heb ik ruim tien jaar bij een woonzorgcentrum voor ouderen in de provincie Groningen gewerkt.
Samen met alle collega’s van mijn locaties hoop ik een mooie bijdrage te leveren aan de zorg- en dienst- verlening en de verdere ontwikkeling hiervan. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan lange afstandswandelingen, zeilen op de Friese meren en klussen.

Nieuws vanuit Welzijn

Op dit moment zit ik buiten om dit stukje te schrijven, hebben we al heel wat mooie dagen gehad. De bewoners kunnen al prachtig buiten zitten op hun balkonnetjes, of voor op het grote terras.

We zijn ook al begonnen met de zomeractiviteiten zoals jeu de boules en er wordt weer volop gewandeld met de bewoners. En natuurlijk is de duo fiets weer regelmatig te zien in Heeg en omstreken.

De vrijwilligers zijn weer elke vrijdag in de groente tuin bezig, om alles weer op orde te krijgen. Het onkruid moet gewied worden en de stekjes worden opgepot. Ook wordt er groente gezaaid en kleine plantjes worden verspeend. Het doel is om deze zomer een ruilplekje in te richten. In een verhoogde tafel komen allemaal stekjes te staan, iedere tuinliefhebber kent dat wel, dat je meestal te veel plantjes hebt. De bedoeling is dan dat u komt met uw eigen plantjes en ruilt tegen de plantjes die wij over hebben. Dus kom gerust straks eens kijken in de groente tuin, of er iets voor u bij is.

Op 10 mei was het weer Hemelvaartsdag en dat betekent groot feest in Heeg, want dan is het Heechspanning. Buiten in de tuin van Talma State was ook een plek waar muzikale groepen konden spelen. Vanaf half 12 was er bijna ieder uur weer een andere groep en ze kwamen overal vandaan. Het weer was niet zo mooi, dus de instrumenten mochten binnen in de hal staan Wij hadden zelf om half 11 een concert van een Italiaanse groep, die allemaal stukken uit bekende opera`s speelden. De toehoorders hebben genoten. `s middags om 15,00 uur kwam het zeemanskoor `Auke Wybesz` uit Hindeloopen.

Ook nu was de `Fûke` weer helemaal vol en alle stoelen bezet. Het werd een mooi feestje voor jong en oud. En natuurlijk werd de dag afgesloten met een borrel en wat lekkers er bij.

We hebben inmiddels weer wat wensen vervuld, die de bewoners in de wensboom konden hangen begin dit jaar. Zo was er iemand die wenste om samen met de bewoners op de gang koffie te drinken, het lijkt zo`n eenvoudige wens, maar voor de bewoners erg belangrijk om het gezellig te hebben met hun naaste buren. We gaan dit 4x per jaar organiseren.

Ook was er iemand die wenste om samen met haar buren op de gang een `Potluck` te organiseren. Iedereen die hier aan meedoet moet voor 4 personen wat lekkers kopen of zelf maken. Alles wordt dan op tafel gezet en samen wordt het opgegeten.

Een hartelijke groet vanuit Talma State
Epie, Grytsje en Gelbrig