WSH Nieuwsbrief juli 2018

15 juli 2018

in Water Sportvereniging Heeg

 

Het seizoen is in volle gang. De Slach om Heech is weer uitstekend verlopen en als u dit leest is de SUP 11-merentocht ook geweest en hebben weer vele “Tukkers” meegedaan aan Oldensail. De jeugdlessen gaan door tot de schoolvakantie en verder hebben we deze zomer een paar leuke evenementen. Hou de website in de gaten voor meer informatie: www.wsheeg.nl

  Onderlinge jeugdzeilwedstrijden

Onze WSH jeugd zal waarschijnlijk zondag 15 juli wedstrijdzeilen op de Hegemer Mar, alhoewel de zomervakantie nog spelbreker kan zijn. Zowel de eerstejaars als de jeugd met wedstrijdervaring zeilen vanaf it Sylhûs diverse wedstrijden. Uitgaande van de vorige jaren zal het plezier er weer van afstralen. Steun onze WSH jeugd en kom kijken.

Datum: zondag 15 juli vanaf +/- 11:00 uur

  Reünie Ronde- en Platbodemjachten

In het eerste weekend van augustus zijn ze weer bijeen in Heeg voor hun reünie: De Friesche ronde- en platbodemjachten. Vrijdag 3 augustus komen deze mooie schepen aan in de passantenhaven Heegerwâl bij it Sylhûs van de WSH en SFT. Zaterdag 4 augustus is het ‘Admiraalzeilen’ op de Hegemer Mar, een mooi schouwspel om te bezien, en zondag 5 augustus varen zij hun zeilwedstrijden.

Data: vrijdag 3 t/m zondag 5 augustus.

  IFKS-dag Heeg

Door een wijziging in het programma van het IFKS kampioenschap wordt nu voor het eerst op maandag dor het OFKS vanuit Heeg gezeild. De WSH is plaatselijke commissie en zorgt ook voor de prijsuitreiking in het Heechhûs. De hele dag zijn er wedstrijden in alle klassen. Vanaf It Sylhûs zijn de wedstrijden live goed te volgen, ook op een groot beeldscherm.

Datum: maandag 20 augustus, vanaf 10:00 u.

  Kruis van Heeg 2.0

Het Kruis van Heeg is een (toer)wedstrijd op de Hegemer Mar en de Fluessen voor alle soorten zeiljachten en zeilboten en wordt al sinds 1978 georganiseerd. Voor elke schipper en bemanning, van volkomen blanco tot ervaren in het wedstrijdzeiler, vormt het Kruis van Heeg een mooie uitdaging en een gezellig fenomeen.

Data: zaterdag 25 augustus.

  NK Valk

De Valkenklasse was in 2012 voor het laatst in Heeg voor hun NK. Nu 5 jaar later hebben ze weer gekozen voor de WSH en daar hebben wij weer veel zin in. De Valk is een prachtige boot en zeer geschikt voor de Hegemer Mar. Wij hopen om 50 of meer boten aan de start te krijgen, dat wordt zeker een spektakel.

Data: vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september.

 

* Wij streven ernaar regelmatig in de Sylboade een actuele WSH-nieuwsbrief te publiceren. Mocht u altijd op de hoogte willen zijn en de digitale nieuwsbrief willen ontvangen, laat dat dan weten via email hidden; JavaScript is required of meldt u aan via de website: www.wsheeg.nl