Nieuws vanuit Talma State

13 september 2018

in Talma State

Lekker Ite. Na de zomerstop beginnen we in september weer met Lekker Ite. Donderdag 20 september bent u weer van harte welkom! Denkt u er wel aan om u op te geven bij de receptie (334500)? Dit kan tot en met maandag 17 september.

Thúsbrocht Wist u wel dat wij in Talma State Tafeltje Dekje hebben? Onze Tafeltje Dekje Service hebben wij de naam Thúsbrocht gegeven. Is het voor u moeilijk (een tijdje) zelf te koken, door wat voor omstandigheden ook, neemt u gerust contact met ons op (334500).

De Fûke Naast Lekker Ite en Thúsbrocht bent u natuurlijk van harte welkom in ons restaurant De Fûke. Onze kok bereid iedere dag een heerlijke maaltijd. Even niet alleen aan uw keukentafel maar gezellig tafelen met mede dorpsbewoners. Loopt u maar gewoon naar binnen en neem plaats in ons gezellige restaurant.

Talma Snoepke Pot Wat dit jaar ontstaan is rond de pasen met een pot heerlijke paaseitjes op de balie is nu ‘de pot’ een waar item. De Talma Snoepke Pot! Wat weten we de pot te vinden! Wat is het gezellig….een praatje rond de pot! En……de pot wordt gesponserd door bewoners en personeel. Zodra de bodem in zicht is ligt er alweer een nieuwe zak snoep op de balie! Geweldig…….

Nieuws vanuit Welzijn Tijdens deze (zeer) warme zomermaanden hebben we het hitteplan protocol weer uit de kast moeten halen. Wat was het warm. Voor onze bewoners maar ook voor het personeel. Wat was het afzien sommige dagen. Gelukkig was er op z’n tijd een versnapering vanuit de keuken in de vorm van een ijsje, meloen, smoothie, limonade.

We zijn op reis geweest. Woensdag 8 augustus met de bus naar een aantal Fonteinen van onze Elfsteden. Vanaf  Heeg,  naar Leeu- warden,  Franeker,  Harlingen en IJlst. Een vrolijke sfeer onderweg met mooie verhalen en anekdotes van de buschauffeurs.  Heerlijke versna-peringen onderweg,  kortom , een groot feest.

De zomer is nog volop aanwezig, maar de activiteiten gaan zo langzamerhand al weer van start. In september zijn onze activiteiten zoals gym, breicafé, mannengroep weer begonnen.

Wat staat er nog meer op het programma in september:

04-> H en A modeshow in De Fûke om 10.00

21-> Muziek in huis -> El Sol y la Luna -> met gitaar,  zang en dans

22-> Burendag -> kom gezellig een bakkie doen in Talma

27-> Workshop schilderen onder leiding van Dhr. Duiker

OPROEP:

Zoals u misschien wel weet kan Talma State niet zonder vrijwilligers. En gelukkig hebben we er een hele groep! Maar stel dat u het leuk vind om ons te komen helpen…..

Groepsverzorging:

Het is gezellig een kopje koffie meedrinken, een gezamenlijke activiteit doen zoals een spel, koken of bakken, wandeling maken etc. de afwas met de deelnemers doen en met elkaar de maaltijd nuttigen. Er is altijd een vaste medewerker welzijn aanwezig.

Restaurant:

De tijden zijn ongeveer van 11.30 – 13.00. Het is tafeldekken, helpen met het serveren van de maaltijd, na het eten afruimen. Er is altijd een vaste medewerker van het restaurant aanwezig.

Lijkt u dit leuk en zou u eens in de twee weken, of eens per maand of vaker een dag in het weekend beschikbaar zijn, schroom dan niet en neem even contact op met een medewerker van Talma State, of bel met de receptie: 334500.

We hebben een nieuwe expositie in Talma State.  Gretha van der Pol  heeft een aantal kunstwerken geselecteerd en deze hangen op de begane grond van de aanleunwoningen. Er is een schilderij die hangt net iets anders dan de anderen. Dat is het schilderij van het “jonkje”. Gretha heeft hier een bepaalde verbintenis mee en op bijgaande foto zie je de kunstenaar het schilderij helemaal imiteren.  Een karakteristieke houding.  Kom gauw kijken hoe mooi deze expositie is geworden.

Een hartelijke groet vanuit Talma State

Grytsje en Gelbrig