Recept : gehaktbrood

8 oktober 2018

in Recepten

Een heerlijk en ook weer makkelijk recept. Iedereen kan dit maken. Dit is mijn variant.

Ingrediënten: 1 ei – 1 ui – 4 eetlepels vers gehakte peterselie – 1 pond gehakt – 1 eetlepel mosterdpoeder – 1 eetlepel mosterd en eventueel olie om het bakblik in te vetten.

Je kunt voor dit recept kiezen voor rundergehakt, hetgeen natuurlijk magerder is, maar als je wilt kun je ook een combinatie maken van 250 gr. varkensgehakt en 500 gr. rundergehakt. Ik kies voor een pond rundergehakt, aangezien daar toch al behoorlijk wat vet uit komt. Het wordt dan wel wat magerder maar ook droger. Mag je allemaal zelf weten…. Je kunt er ook nog 4 hardgekookte eieren in verstoppen…

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix alle kruiden met peper en zout en het ei zodat dat egaal verdeeld is. Dan met het gehakt mixen en in een bakblik doen. Als je een siliconen “blik” hebt hoef je het niet in te vetten, anders wel. Dit gaat voor een uurtje in de oven. Giet daarna het overtollige vet af laat het even rusten…. Eet smakelijk!!

Agnes de Groot