Sint Jozef School

8 oktober 2018

in St. Jozefschool

We zijn weer begonnen…!

De zomervakantie lijkt al weer “een eeuw” voorbij. De kinderen van de Jozefschool zijn weer begonnen.
Naast dat dit natuurlijk betekent dat we elke dag weer bezig zijn met rekenen, taal, spelling, en al die andere vakken hebben we in de afgelopen weken ook weer gewerkt aan groepsvorming. Dit betekent dat er in de 4 groepen activiteiten zijn georganiseerd om elkaar ‘opnieuw’ te leren kennen.
Groep 7/8 is weer begonnen met de Daily mile en lopen 3 keer per week hun rondje van 1600 meter in het Heempark.

Het knikkerseizoen is geopend!

Wie deed het vroeger niet? Knikkeren op het plein…De kinderen van de Jozefschool en It Wraldfinster zijn naar hartenlust aan het knikkeren op het nieuw ingerichte plein. Er is geen potje meer vrij tijdens de ochtend en de middagpauze. Mega’s, jumbo’s, mammoeten en mini’s rollen over het plein. En fanatiek dat we zijn!

Loten voor de Jozefmarkt

De loten zijn weer verkocht; de prijzen kunnen worden verdeeld. De kinderen van groep 7 en 8 kregen allemaal een of meer straten toebedeeld om de loten te verkopen. Zeer enthousiast zijn de kinderen op pad geweest waardoor er een mooi bedrag is opgehaald. Hoeveel precies zullen we niet eerder weten dan na de Jozefmarkt. Ook weten we dan wie de prijswinnaars zijn want de loting zal plaatsvinden op 6 oktober tijdens de Jozefmarkt. Bent u verhinderd op die dag dan kunt u altijd nog op de Jozefschool kijken of u in de prijzen gevallen bent…

Libjend Guozzeboerd

De eerste weken van het schooljaar zijn de Gouden Weken. We werken in de eerste weken met name aan het elkaar (nog) beter leren kennen en aan samenwerken. Eén van de activiteiten was afgelopen woensdag Libjend Guozzeboerd; een activiteit met en voor de hele school.
Na een miezerige ochtend bleef het vervolgens gelukkig droog.
De kinderen liepen in gemixte groepen het spel door waarbij ze elkaar met veel plezier elkaar hielpen, samenwerkten en elkaar beter leerden kennen.
Dankzij de helpende kracht van ouders, kijken we enthousiast terug op deze middag!

Nieuwe meester

Graag stel ik mij voor als de nieuwe coördinator passend onderwijs (CPO; voormalig intern begeleider) op de St. Jozef.

Mijn naam is Michiel Frankema, ik woon met mijn vrouw en 3 kinderen in het Drentse Meppel. Sinds het jaar 2000 werk ik in het basisonderwijs, eerst als leerkracht en sinds 2007 met name als intern begeleider.
Sinds vorig schooljaar werk ik als coördinator passend onderwijs bij de BMS. Naast de St. Jozef vervul ik deze functie ook op BMS scholen in Makkum en in Drachten.
Mijn werkdagen in Heeg zullen over het algemeen op maandag of woensdag zijn. De even weken op maandag en de oneven weken op woensdag.
Ik kijk ernaar uit leerlingen, ouders en mijn nieuwe collega’s te leren kennen. Ik zal het meest aanwezig zijn in het kantoor tussen groep 3/4 en groep 7/8.