Vers van de pers !!

8 oktober 2018

in Overig nieuws

Als ik een telefoontje krijg van Ilse van der Pol met de vraag of ik het interessant zou vinden om eens te praten met Kirsten en Jan van Loon, die net met hun bedrijf in Heeg zijn begonnen, is natuurlijk mijn interesse gewekt…. En dus: op naar de Draei 16E!!

De verf is bij wijze van spreken net droog en nog niet alles staat waar het staan moet. Dat is zo’n beetje de eerste indruk die ik krijg als ik binnen kom. Ja, het kantoor kan dan wel in de kinderschoenen staan, maar het bedrijf zelf bestaat al langer. Even bij het begin beginnen!

Van Loon media & communicatie is de naam van het bedrijf. Als eenmanszaak begonnen in Lelystad in 2013. Opgericht door Jan van Loon, een rasechte Fries en bovendien een behoorlijk goede marathonschaatser ( semi prof) Hij behoorde tot de top en reisde de hele wereld over voor wedstrijden. Dat houdt dan ook in, dat je hele leven in het teken van de sport staat. Trainen, rusten en nog eens trainen. Tijdens zijn sportcarrière studeerde hij commerciële economie aan de Johan Cruyff University, het opleidingsinstituut voor topsporters. Wel weer even heel iets anders zou je zeggen! Zijn stage liep hij bij het schaatsmagazine Proskating en zo rolde hij de wereld van de journalistiek in. Achtergrondverhalen over de sport en de sporters schrijven. Uiteindelijk werd hij mede- eigenaar en nu is hij de eigenaar van het tijdschrift.. Het blad komt 6x per winter uit en de volgende uitgave ligt op 19 oktober in de winkel!

Aangezien we er eigenlijk niet op mogen rekenen elk jaar, maar stiekem toch hopen dat er een Tocht Der Tochten komt is er een alternatieve tocht in het leven geroepen. Al 32 keer wordt er op de Weissensee in Oostenrijk in de winter een super tocht geschaatst! Daarmee krijg je een logisch vervolg: Weissensee magazine, de jaarlijkse speciale uitgave van Proskating!! Daarnaast is er nog het Inline Skating magazine.

Kirsten heeft geen sportachtergrond, maar heeft veel ervaring met het maken van magazines. Tijdens en na haar opleiding heeft zij haar sporen verdiend als journalist en later bladmanager bij een uitgever van diverse kranten en magazines. Ze legt me uit, dat zij zich ook willen richten op bedrijven en particulieren met een website. Vaak wordt de website prachtig gemaakt, maar wat er dan aan relevante informatie op moet komen te staan is wel even een dingetje!! En zeker een beginnend bedrijf zal geen budget hebben om daar iemand voor aan te nemen. En dus wordt dat het “ondergeschoven kind”….
Maar je kunt dat dus ook aan van Loon uitbesteden. Het zou mooi zijn als ze daar in de toekomst mee kunnen uitbreiden naar b.v. een abonnementsvorm?
Stel dat je bedrijf 50 jaar bestaat. Prachtig moment om even van alles op een rijtje te zetten en misschien naar het verleden en de toekomst te kijken. Hoe leuk is het dan dat je naar van Loon stapt zodat zij daar een éénmalig tijdschrift van maken voor het bedrijf!
Zij hebben daar alles voor in huis. Tot en met de fotograaf aan toe…

Stel dat er een flyer gemaakt moet worden, of een belangrijke mailing, een nieuwsbrief of een foldertje (of een grote folder) Of het nu voor de club is of voor een goed doel of voor een bedrijf: het moet er toch goed uitzien? Nou dan, daar zijn ze ook voor!

Ze hebben elkaar via het werk ontmoet en sinds 3 jaar zijn ze samen. Het ging snel: een relatie, getrouwd en kindjes. En nu samen de kar van het bedrijf trekken!! Sinds mei doen ze dat als VOF. Eerst in Sneek, maar nu op de Draei in Heeg. Ze vullen elkaar aan. Hij qua sportkennis, webbeheer en sportjournalistiek, zij in het maken van magazines, het mediamanagement en de journalistieke producties. Met andere woorden: Jan gaat misschien minder schrijven en zich meer toeleggen op het grotere plaatje, het management en Kirsten ook, maar zij zal toch altijd willen blijven schrijven. Uiteindelijk willen ze groeien en meer magazines uit gaan geven.

Kijk ook eens op hun eigen website. www.vanloonmedia.nl. Daar valt een en ander duidelijk te lezen. Of loop eens bij ze binnen!
Behalve als de Elfstedentocht er toch komt hè, want dan zijn ze er even niet…. Maar ja, dan is Heeg ook met andere dingen bezig!!!

Heel veel succes,
Agnes de Groot