CBS It Wrâldfinster

9 november 2018

in It wrâldfinster

Op teldatum 1 oktober 2018 telden we 121 leerlingen op onze school. Die zijn verdeeld over 6 groepen: combinatiegroep 1/2, groep 3, combinatiegroep 4/5, groep 6, groep 7 en groep 8.

We merken op beide scholen dat de ‘krimp’, de daling van het leerlingenaantal, maakt dat beide scholen langzaam kleiner worden. Kijk maar naar de historie: oktober 2015: 145, okt. 2016: 142, okt. 2017: 130 leerlingen.

Dat betekent voor de komende jaren dat er meer combinatiegroepen gevormd moeten worden. Ondertussen zoeken beide scholen de samenwerking, daar waar het kan! Het is goed voor de onderlinge verstandhouding van onze leerlingen dat dat steeds meer gebeurt!

Kort nieuws…

 Activiteiten kinderboekenweek rond thema ‘Kom erbij’ over vriendschap…

  • Tekenen en schrijven over ‘Vriendschap’. De werkstukken kunnen een gouden of zilveren griffel of penseel opleveren: onze traditionele schrijf- en tekenwedstrijd!
  • Workshopmiddag groep 1 t/m 8 rond dit thema…
  • Voorlees-halfuurtjes door diverse leerkrachten in de verschillende groepen..
  • De slotviering op donderdagochtend 18 oktober met de prijsuitreiking!
  • Op vrijdagmiddag 19 oktober: filmmiddag rond het thema ‘Vriendschap’…

En veel tijd voor boekpromotie, lezen en voorlezen!

De opening op 3 oktober met een dansje…

Weet u dat… onze school bieb iedere donderdagochtend ook op volle toeren draait. Er worden nog steeds veel boeken uitgeleend. Dank aan de vrijwilligers die dit voor de kinderen verzorgen!

Startgesprekken. In september deden we goede ervaringen op met ‘startgesprekken’: ouders presenteren hun kinderen in korte gesprekjes aan de leerkracht. Sterke punten en aandachtspunten komen dan aan de orde: van belang voor het welzijn van onze leerlingen. De leerlingen van groep 6 t/m 8 waren zelf ook bij die gesprekken en konden meepraten over wat zij belangrijk vonden!

5 oktober: dag van de leraar!  Ook onze juffen werden in het zonnetje gezet met een attentie van Stichting Palludara en een traktatie van onze ouderraad!

Donderdag 8 november: Nationaal Schoolontbijt! Beide scholen doen samen mee aan dit nationale ontbijt. Ieder jaar weer gezellig! Deze keer mixen we de kinderen van beide scholen en ontbijten ze samen. Een activiteit die ons leert hoe belangrijk het is als je met een goed en gezond ontbijt de dag op school begint! En weet je… ook onze nieuwe burgemeester mevrouw Jannewietske de Vries komt deze keer langs om met ons te ontbijten! Een dag om naar uit te zien!

En tenslotte… nog even terugkijken naar het schoolkamp van groep 8 op Texel in september… Een geslaagd schoolkamp: samen plezier maken, relaties opbouwen genieten: winstpunten die een jaar lang meetellen!