Voorwoord

9 november 2018

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Met het ingaan van de wintertijd, lijkt het wel alsof het weertype helemaal is omgeslagen. De winterjas kan weer aan de kapstok hangen en ook de paraplu staat klaar voor het grijpen. Het is nu echt herfst met de bijbehorende duisternis en gekletter op de ramen van de regen. Wij houden het met onze Sylboade qua nieuws dicht bij de deur, maar als je ver daarbuiten kijkt, is er wel wat gaande met het weer op de aarde. Orkanen, tsunami’s, overstromingen met modderstromen. Zelfs critici zouden nu toch moeten bekennen dat er enige vorm van klimaatveranderingen te ondervinden is?! Laten we hopen dat de wereldleiders dit ook inzien en eindelijk eens gezamenlijk een plan uitwerken en uitvoeren! Na lange tijd van droogte kan het best zo zijn dat we over een paar maanden met een uitzonderlijk hoog waterpeil in de Syl te maken hebben.

Als we de beruchte Friese weerman mogen geloven, staat ons een koude winter te wachten. Yes, hoor ik u denken.  En ik ben het met u eens: laat die echte winter nu maar weer eens komen! Dik aangekleed met sjaal en wanten erop uit. Laat ons de echte sneeuwpret maar beleven. Kan ik eindelijk mijn schaatsen weer eens tevoorschijn halen en een Poelentocht mee schaatsen.

Maar gezien de agenda voor aankomende maanden kan het zomaar zijn dat u de kou moet trotseren om naar een leuk evenement of activiteit te gaan. Hopelijk heeft ook de Sint zijn thermo ondergoed meegenomen, want hier in Heeg is het toch een stuk kouder dan in Spanje. We heten de goedheiligman weer van harte welkom in Heeg en zullen met smart ontvangen op de Syl. Als redactie van de Sylboade hebben we voor de kinderen van Heeg in ieder geval weer de kleurplaten-actie georganiseerd. Verderop in dit nummer wordt hier meer over vermeld.

De volgende Sylboade zal zoals gebruikelijk iets later uitkomen (11 december). Voor de maanden januari en februari hebben we dan weer de gecombineerde “Winter-editie” die 29 januari uitkomt. Houdt u hier rekening mee als u kopij wilt insturen voor activiteiten voor die maanden?

Heel veel leesplezier.

Marcel Langeland

Namens het bestuur van de Sylboade