Heart for Children

22 februari 2019

in Goede doelen

Er wordt in Heeg veel aandacht besteed aan Heart for Children in Uganda en als je het mij vraagt terecht. Heart for children is een organisatie die zich inzet voor goede scholing van kinderen en met name weeskinderen. De kinderen verblijven de hele week op het terrein in Osia waar ze alle faciliteiten hebben die ze kunnen wensen met zelfs bewaking bij de poort. Het is dus eigenlijks een compleet dorp met sportveldjes, eten, douches en een fijn bed.
Ook is er gezondheidszorg geregeld voor als dat nodig is en het is de bedoeling dat straks de lokale bevolking hier ook gebruik van kan maken. Heart for children is maar een kleine organisatie en opgezet door 2 enthousiaste mensen Cor (nederlands) en Grace (ugandese) die een paar flinke sponsoren uit Duitsland, Amerika en Nederland achter hun plannen kregen, waardoor er vooral in het (dure) begin geld om grond en materiaal voor het bouwen van de lokalen en de verblijfplaatsen was. Dit heeft ervoor gezorgd dat het zo enorm snel gegroeid is.
Zelf ben ik in 2008 in Osia geweest om voor een kleine 2 maanden te helpen met het opbouwen van wat het nu is. Dit was in het begin toen er nog niet eens kinderen waren. Ik heb er vaak aan terug gedacht en wist dat ik ooit terug zou gaan om een kijkje te nemen.

Eindelijk is het dan nu zo ver, inmiddels zitten er zo’n 300 kinderen op school. Samen met mijn Buuuf Wyp Flapper vertrekken wij 4 februari naar Afrika voor 3 maanden, eerst naar Tanzania en daarna naar Uganda en natuurlijk het kinderdorp waar we ook weer even onze handen uit de mouwen gaan steken om te helpen en de kinderen te vermaken in het weekend.
Wyp is heel goed in foto’s maken en social media en heeft een site aangemaakt, zodat jullie alles kunnen volgen in Afrika. Ga hiervoor naar www.polarsteps.com en zoek naar wyp-reis-afrika of klik op de link op de online versie van de sylboade.
Ook zijn er nog vanuit de kerk (Klaas, Herman en Bert) die eind maart af zullen reizen naar het kinderdorp om aan de slag te gaan met de zonneboilers. Heeg is dus goed vertegenwoordigd op het kinderdorp. Kijk ook nog ‘s op de website en zie hoe fantastisch het gaat en eruit ziet www.nl.heart4children.org

Ook zijn er nog een paar vanuit Heeg (Klaas, Herman en Bert) die eind maart af zullen reizen naar het kinderdorp om aan de slag te gaan met onder andere……

GEEN BLOEMENACTIE IN 2019
Omdat ik voor 3 maanden in Afrika zit kan ik de bloemenactie dus niet verzorgen dit jaar. Ik weet dat bepaalde mensen hier specifiek rekening mee houden en dat vind ik alleen maar mooi. Helaas moet ik ze dit jaar teleurstellen OF er moet iemand anders het willen regelen.
Dus heb je zelf een leuk doel, stichting of organisatie die je wilt helpen met zo’n €1500,- financiele steun? Neem gerust contact op Freerk Visserman.