It Wraldfinster

21 februari 2019

in It wrâldfinster

Nationale Voorleeswedstrijd
De groepen 7 en 8 van It Wraldfinster doen dit jaar weer mee aan de Nationale voorleeswedstrijd. Op dinsdag 20 november werden de voorrondes gehouden en is er in onze bovenbouw de voorleeskampioen bekend geworden. Een moeilijke klus voor de juryleden want we hadden te maken met prima voorlezers!
Deelnemers waren: Rimmer Grondsma, Jelmer Koopmans, Freerk Langeland, Saskia Veenstra, Alianna de Boer en Miriana Scrimshaw.
Winnaar groep 7 is Miriana Scrimshaw en voorleeskampioen van de school is Alianna de Boer. Gefeliciteerd en op naar de regionale voorronde!

Sinterklaas

Voorafgaand aan het bezoek van de Sint op school kwam de strooipiet langs, kregen de kinderen een vak/schoencadeautje en kwam juf Tineke traditiegetrouw pepernoten en speculaas bakken. Wat was het weer leuk en wat rook het weer lekker in school!
Sinterklaas en de bakpieten kregen ook dit jaar weer hulp van onze leerlingen uit groep 1 en 2. Bij bakker Ypma leerden de jongsten wat er allemaal gebeurt in een bakkerij.

En op woensdag 5 december was het eindelijk zover…. Sinterklaas kwam op bezoek op onze scholen!
Een prachtige aankomst met een lieve vervanger van Amerigo. Ringrijden met de Pieten, zingen, springen en dansen en daarna de verschillende vieringen in de school. War was het leuk en wat hebben we mooie surprises voorbij zien komen.

De aankomst van de Sint was ook de gelegenheid om juf Alie even in het zonnetje te zetten! Zij werkt nu 25 jaar met onze kleuters: ze is 25 jaar geleden afgestudeerd en daarna benoemd als leerkracht in Heeg toen de CNS-school de naam “It Wrâldfinster” kreeg. Met een tút van Sinterklaas werd ze gefeliciteerd en mocht ze ook een ererondje maken met Sint op de kar. Het ‘ringsteken’ naar een cadeautje ging haar ook goed af! Ook wij feliciteren ju Alie: we zijn blij met haar als juf van onze jongste kinderen en ook als collega! We wensen haar nog vele jaren aan It Wrâldfinster!

Kerststukjes maken

Dinsdagmiddag 11 december hebben de groepen 4 t/m 8 met behulp van moeders, Beppes en juffen prachtige kerststukjes gemaakt. Wat was het een succes en wat zijn het prachtige kerststukjes geworden

Kerstdiner

Ieder schooljaar vieren we kerst weer op een ander manier: een musical, een rondwandeling, een gezamenlijke viering of een kerstfair. Op woensdag 19 december vierden we het kerstfeest met een diner in eigen groep. Alle kinderen brachten iets lekkers mee naar school. Na een viering hebben we gezamenlijk in prachtige kersttenues heerlijk gedineerd.

Vanaf maandag 14 januari werken we weer regelmatig aan de toetsen van het leerlingvolgsysteem ( Cito). De resultaten worden verwerkt in het rapport. Het rapport krijgen de kinderen in de tweede week van februari mee naar huis.

Team van ‘t Wrâldfinster