Nieuws vanuit Talma State

21 februari 2019

in Talma State

Beste bewoners van Heeg,

Na de verbouw van de fysio zijn afgelopen week de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Het tuinhuisje van de dorpstuin staat weer op z’n oude vertrouwde plekje. De stapels stoeptegels zijn weggehaald. De natuur doet vast in het voorjaar zijn werk wel weer om zo de openplekken in de grasstrook voor de appartementen weer te herstellen.
Ook is de voorgevel van ons prachtige gebouw van nieuwe tegelstrips voorzien. Ziggo heeft graafwerkzaamheden uitgevoerd met als doel ons gebouw van Wifi te voorzien.
En zo gaan we maar door met vernieuwen en moderniseren.

Voor Kerst is er een moment geweest voor vrijwilligers en personeel. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het kerstpakket uitgedeeld. Een blijk van waardering voor iedereen die zich weer een jaar volledig heeft ingezet in Talma State. Bedankt allemaal!

Op oudejaarsavond was er een spontaan samenzijn in het Atrium. Rond de “stamtafel” werden verhalen verteld over de tijden van toen. Een flesje wijn en wat lekkers op tafel. Na het aftellen tot 0.00 uur hebben we geproost en elkaar een fijn komend jaar toegewenst. Wat natuurlijk niet ontbrak was het aansteken van vuurwerk.

“Het eerste jaar zonder”
14 januari hebben we tijdens een dienst de bewoners herdacht die het afgelopen jaar zijn overleden. Een bijzondere dienst met naasten, personeel en vrijwilligers.

Lekker Ite
U kunt donderdag 21 februari weer aanschuiven in De Fûke. Van harte welkom!

Belbus van Patyna
Wij willen jullie weer even attenderen op de belbus van Patyna. De belbus rijdt in de regio Blauwhuis, Heeg, IJlst. Onze ‘vrijwillige’ chauffeurs brengen u voor € 1.50 per 5 kilometer naar uw afspraak en staan van 08.00 uur tot 20.00 uur voor u klaar. Wilt u op visite, naar een afspraak of een boodschapje doen dan kunt u een beroep doen op de belbus. U kunt de belbus minimaal één werkdag van tevoren reserveren via de receptie van onze locatie Teatskehûs, telefoonnummer 0515-571900.

Activiteiten

Het kerstdiner in Talma State was een groot succes. Dankzij de keukenbrigade werd een heerlijk diner opgediend aan een prachtige kersttafel. De zaal zat meer dan vol. Allemaal de “pronk”aan! Een hele gezellige warme avond.

 

Oudejaarsmiddag was iedereen van harte welkom om vanaf 15 uur gezellig samen te zijn. Onder het genot van een hapje en een drankje konden we via foto’s terugblikken op het afgelopen jaar. Vele mooie momenten hebben we samen doorgebracht tijdens de georganiseerde activiteiten. Aan het eind van de middag met een glaasje champagne toasten op het nieuwe jaar.

Woensdag 16 januari was er een optreden van Wietse van Houten uit IJlst. Een middag met onderbroekenlol. Dhr van Houten had een prachtige lezing over het wel en wee van het ondergoed.

 

 

We hebben een nieuwe activiteit gelanceerd: 1 x in de maand “Bewegen met Dennis”
Dennis kent u vast. Hij werkt al een tijdje als “groenteboer” in de Coop. Samen met hem gaan we het bewegen in Talma State promoten. Zoals u waarschijnlijk weet is bewegen belangrijk. Iedereen is welkom tijdens deze bewegingslessen (ook de mannen). Wat zou het leuk zijn dat het hele dorp langskomt om te bewegen met Dennis. Dus zegt het voort.
Bent u nieuwsgierig geworden? Loop dan woensdag 27 februari rond 16 uur eens binnen in Talma State.

We hebben Breicafé op de dinsdagen vanaf drie uur. Ook daar mag ik heel Heeg voor uitnodigen. Neem gerust uw eigen handwerkje mee. U kunt natuurlijk tijdens deze uurtjes tips krijgen van de dames die verstand hebben van: “in steken, draad omslaan, doorhalen en af laten gaan”.

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State
Grytsje en Gelbrig