St. Jozefschool

21 februari 2019

in St. Jozefschool

Groep 7/8 maakt een film…

Groep 7/8 heeft een echte film gemaakt. In de taallessen werden diverse voorbereidende activiteiten uitgevoerd. Zo maakten de kinderen in 4 groepen een verhaal. Al die verhalen werden in een gezamenlijke les gevormd tot een “te filmen” verhaal. Nadat het verhaal bekend was werd er gewerkt aan een storyboard. Waar speelt het verhaal zich af? Waar moeten we filmen? Hoe brengen we het in beeld? Allemaal dingen waarover nagedacht werd en werd opgeschreven. Ook werden de diverse rollen verdeeld. Op de “draaidag” was alles voorbereid en werd de film “geschoten”. Alle scenes werden achter elkaar gezet en gevormd tot een echte film. De première van de film vond plaats op vrijdag 18 januari tijdens het “Open Podium” optreden in het speellokaal van de St. Jozefschool. Voor wie wil weten hoe de film is geworden; kijk op www.jozef-heeg.nl

Zeer geslaagde kerstviering

Een geslaagde dag, dat kunnen we rustig zeggen van de donderdag voor de kerstvakantie. Op donderdag 20 december kwamen de kinderen om half 9 op school en werden de kinderen direct in de verschillende groepen ingedeeld. Onder leiding van de juffen en de meester en met heel veel ouders, werd er gewerkt aan kerststukjes, prachtige kerstposters, werden er spelletjes gespeeld en keken de kinderen naar een korte kerstfilm.
Om twaalf uur werd de ochtend afgesloten en mochten de kinderen naar huis.

Om vijf uur startte het avondprogramma en kwamen vele kinderen in hun mooiste kleren op school. Iedereen had iets lekkers meegenomen en samen zaten we te smikkelen van het kerstdiner. Het werd een gezellig etentje waarbij bijna alles opging. Na het eten werden de kinderen uitgenodigd in het speellokaal. Daar werd het eerste deel van het kerstspel gespeeld waarna we met zijn allen naar de kerk liepen. Wat was het daar bijzonder! Er was een
kerstkoor met zingende moeders, een kerstband van instrument-spellende vaders en een hele norse keizer die op de troon zat te wachten tot iedereen binnen was. Hij wilde het kerstverhaal horen maar wie er ook kwam, niemand kon het echte verhaal vertellen. Hij werd als maar bozer en uiteindelijk zo boos dat hij achter een soldaat het paleis uitrende. In de kou verloor hij het zicht op de soldaat. Koud en moe kwam hij terug. Hij bood zijn excuses aan al zijn mensen aan en nodigde iedereen uit om samen aan het kerstdiner deel te nemen.

Een prachtig slot wat nog maar eens feestelijk werd gevierd door een optreden van de speciale vader schoolband…

(Cito) Toetsweek is weer achter de rug…

In de weken van 14 januari t/m 25 januari zijn er op de Jozefschool weer toetsen geweest. Deze toetsen komen elk jaar 2 keer terug en “volgen” de kinderen. Zo kunnen de juffen en meesters zien hoe de vorderingen zijn van ieder kind. Dat het altijd weer een spannende tijd is spreekt voor zich. De kinderen werden o.a. getoetst op lezen, spelling en rekenen. De kinderen hebben ook dit jaar weer goed hun best gedaan. Ieder op zijn eigen niveau!

Goede voornemens in groep 5/6

Na de kerstvakantie is groep 5/6 begonnen met een andere taalles dan normaal. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over wat we in 2019 allemaal willen gaan doen. Na het klassengesprek hebben de kinderen een verhaal geschreven met hun goede voornemens daar in. De voornemens lopen ver uit elkaar, van posters maken om mensen te helpen stoppen met roken, tot kinderen die meer hun vader en moeder willen gaan helpen met klusjes. Één van de kinderen kunt u langs de deur verwachten om uw lege flessen op te halen voor het goede doel. Op school gaan de kinderen elkaar meer complimentjes geven, hun vak netjes houden en het plein uit zichzelf netjes houden. Bent u nieuwsgierig geworden naar de goede voornemens van groep 5/6, ze hangen op het prikbord op de eerste verdieping!