‘Heechspul’: kunst in het Heempark

11 maart 2019

in Natuur in en om Heeg

Niet alleen de natuur begint te bloeien in het Heempark… dit voorjaar groeien er ook kunstwerken in het Heempark.

Derdejaarsstudenten van de kunstacademie Leeuwarden werken er sinds begin februari iedere vrijdag aan het project “Heechspul”.  Zij worden begeleid door Gerrit Terpstra (Heeg) en Ruth Vulto Gaube (Workum). Iedere student is aan de slag gegaan met een materiaal dat een bijzondere betekenis heeft voor hem of haar. Vanaf eind maart zullen al de eerste contouren van kunstwerken zichtbaar worden in het Heempark.  Dus kijk niet verbaasd als er iets in een boom verschijnt of opborrelt uit het water….. En mogelijk ziet u de kunstenaars zelf aan het werk bij de opbouw van hun kunstwerk. De volledige expositie van zo’n 20 kunstwerken is vanaf begin april 2019 in het Heempark te zien.

U bent van harte welkom om de kunstwerken te komen bezichtigen tijdens een wandeling door het Heempark. Wel vragen we u om met respect om te gaan met de kunstwerken, ze zijn veelal kwetsbaar en niet bedoeld als speeltoestel. Laat u verrassen en hopelijk geniet u van de kunstwerken waar de studenten vol enthousiasme aan gewerkt hebben.