Benefiet 2019

9 april 2019

in Heechspanning

 

Het is alweer een maand geleden maar we kunnen het ons vast allemaal nog goed herinneren.

Benefiet 2019 was een groot succes. Het begon deze keer eigenlijk al op zaterdagmiddag toen er een paard met wagen door de straten van Heeg trok. Een initiatief van de gebroeders Hettinga, de avond ervoor en na de nodige sapjes ontstaan. Op de bok onze eigen dorpsomroeper Hielke Visserman, die met zijn zware en sexy stem de dorpsgenoten opriep om vooral naar het dorpshuis te komen. En dat had effect want het was weer  gezellig druk tijdens het concert. We trapten af met “iedereen is van de wereld” door het nieuwe bestuurslid Janneke van der Meer. Vervolgens een vertolking van “De krattenwals” door ons damesvolleybal team. Gerard heeft op een fantastische manier “ ben ik te min” gezongen. Gerbrich en Pommeline waren allesbehalve “Shallow” en Corinne Rose zong “Weekend”. Anneke en Gerda kwamen ontzettend professioneel voor de dag met “it takes two”,  net als Mirthe die met “Zombie” van the Cranberries niet onderdeed voor de onlangs overleden Dolores O’Riordan.

En toen de grote klapper! De familie Hettinga had een fantastisch nummer uitgekozen….. zelfs de begeleidingsband had er nog nooit van gehoord. “ een karavaan” van Gerard Luttinkhof. Hoe kom je daar nu op zou je zeggen? Wel, het schijnt dat hun moeder dit liedje vroeger altijd zong.

Nu weet ik uit zeer betrouwbare bron dat ze een week lang hebben geoefend. Hierbij lag vooral de focus op Piet. Hij had last van een vreemde uithaal en hij zong steeds te hard. Maar omgeven door een broer en drie zussen  werd dat er snel uitgeslagen. Op de avond zelf echter deed hun microfoon het niet en zei Piet dat het toch veel beter is om hard te kunnen zingen.

Julian heeft, net als vroeger, de hele boel weer aan elkaar vast gepraat. Heel erg bedankt daarvoor. En onze complimenten aan de Heechumer begeleidingsband en natuurlijk aan Siboud and Crew voor  de uitstekende faciliteiten van het Heechhus. De avond eindigde met een spetterend optreden van de band Smuk, die voor hun favoriete publiek speelden: de Heechumers! De drummer trok zelfs zijn shirt uit!

En behalve dat we een geweldige avond hebben gehad, hebben we ook weer flink wat geld overgehouden om van Heechspanning 2019 weer een daverend succes te maken.