It Wraldfinster

7 april 2019

in It wrâldfinster

Schoolvolleybal Zaterdag 23 maart was het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi in de Sneeker sporthal. Er waren weer vele kinderen actief samen met hun coach. De volgende kinderen hebben mee gedaan: Brecht en Ilona zaten samen met kinderen van de Jozefschool in een team. Team 1: Femke, Sanna, Berber en Maeike.  Team 2: Marianne, Nynke, Naomi, Lieke, Myleena, Esmaa.  Team 3: Thom, Freerk, Jacob, Tijs en Rutmer. Het was een sportieve en geslaagde dag!

Mediawijs Woensdagavond 13 maart hadden we in samenwerking met de Jozefschool een informatieavond voor ouders en leerkrachten over ‘Samen Mediawijs’. Mediacoach Evelyn Verburgh van ‘Vitamine Eef’ vertelde deze thema-avond over mogelijkheden en gevaren van ons mediagebruik. Er was ook een forum van bovenbouwleerlingen. Het was een leerzame avond!

Workshop E-lab en Bouw Dinsdag 12 maart mocht groep 8 een workshop E-lab volgen op Bogerman. In de workshop kwam programmeren aan bod, waarbij de kinderen uitgedaagd werden samen te werken en samen (liefst creatieve) oplossingen te bedenken.
De kinderen mochten werken met programmeren, virtual- en augmented reality, presentatietechnieken, zoals stopmotion en greenscreen technieken. Een belangrijk onderdeel was het werken met de microbit. Er werd gewerkt met robots en er was de mogelijkheid om zelf te ontwerpen op de 3D printer. Verhalen programmeren, werken met Scratch en zelfstandig presenteren behoorde ook tot het aanbod. 21 maart was er een workshop over BOUW. Deze workshop was samengesteld met Bouwmensen, Schildersvakschool en Installatiewerk. Er werd een project gemaakt met rest hout, geschilderd en gewerkt met LED verlichting.

Juf Dirkje Hoeksma…

is op 80-jarige leeftijd overleden te Sneek op 1 maart 2019. Ze was jarenlang (hoofd)leidster van de kleuterschool te Heeg, later ‘De Trije Tuorkes’ genoemd. Ook werkte ze nog aan de basisschool in ons dorp.mVele volwassenen zullen zich haar nog herinneren als een bijzondere kleuterjuf. De laatste jaren ging haar gezondheid achteruit en verbleef ze ook deels in ‘Bloemkamp’ en ‘De Ielânen’. Op donderdag 7 maart is er in kleine kring afscheid van haar genomen.

Wês net tryst, ’t is sa’t it heart
dat al wa’t libbet ienris stjert
Mar leau my mar, ik mien oprjocht
gjin inkeld libben, lang of koart, is om ‘e nocht.

                          (Gurbe Douwstra ‘As it myn tiid is’)

Ouderraad, MR en team CBS ‘It Wrâldfinster’

11 maart 2019, Heeg