St. Jozefschool

9 april 2019

in St. Jozefschool

 

Een Relaxte vrijdag tijdens de Nationale Onderwijs Stakingsdag Een relaxte vrijdag was het vrijdag 15 maart op de St. Jozefschool. Geen staking maar aan iedereen laten zien dat het werken in het onderwijs ontzettend leuk kan zijn maar dat de werkdruk maakt dat het als minder leuk wordt ervaren. Daarom werd in het drukke programma een dag “gerelaxt”. Er werd in de kring begonnen waarbij ouders in groep 5 t/m 8 welkom waren om aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast was er veel tijd voor samen spelen en werken en werd de ochtend afgesloten met het zingen van liedjes met alle kinderen van de Jozefschool. De kinderen van groep 5 t/m 8 sloten de dag af met een knutselcircuit.

Selfie-dag Afgelopen week was het de week van de BMS, de stichting heeft daarvoor allemaal leuke en betekenisvolle activiteiten bedacht. Op dinsdag was het selfie-dinsdag. Het idee was om een liefde volle spreuk vanuit de klas de wereld in te slingeren via facebook. De kinderen hebben in tweetallen allemaal lieve spreuken bedacht voor alle mensen op de wereld. Daarna hebben ze in viertallen de beste spreuk uitgekozen. Uit deze verzameling lieve spreuken hebben we de twee mooiste gekozen en deze samen gevoegd. Alle wensen van de verschillende BMS-scholen zijn de vinden op de facebookpagina van BMS onderwijs.

“Al zit je in een moeilijke situatie, heb vertrouwen, blijf proberen en hou hoop!” Groep 5/6 Sint Jozefschool Heeg

Interessante ouderavond Op woensdag 13 maart werden er op beide basisscholen een zeer interessante avond georganiseerd over Mediawijsheid. Evelyn Verburgh (Vitamine Eef) nam, met behulp van kinderen uit groep 8 van beide basisscholen, de ouders mee langs de gevaren en kansen van het gebruik van internet en de daarbij behorende media. Wat maakt het zo leuk, wat kun je ermee, hoe lang zit je tegenwoordig gemiddeld achter een scherm, wat zijn de gevaren…. Allemaal vragen die ouders bezig hielden en waar antwoord op werd gegeven. Er waren veel positieve reacties; “Wat was dít een interessante avond”, “Wat een leuke avond; zeker ook door de interactie met de aanwezige kinderen” en “Híer heb je als ouder iets aan!”.

Palmpasen 2019 Zondag 14 april vieren we samen het feest van Palmpasen. Alle kinderen  versieren weer een mooie Palmpasen-stok. Deze kunt u komen bewonderen in de St Josephkerk. De viering begint om 9.30 uur. U bent allen van harte welkom!

Een nieuw logo: Onze school heeft een nieuw logo. Niet dat het oude logo niet mooi meer was maar het logo was aan vernieuwing toe. Het bureau wat voor ons een nieuwe website heeft gemaakt heeft nu ook voor ons het nieuwe logo ontwikkeld. Daarbij hebben ze het oude logo als uitgangspunt genomen. Wie goed kijkt ziet dat het nieuwe logo eigenlijk het oude logo is in een nieuw jasje…