WSH Nieuwsbrief april 2019

9 april 2019

in Water Sportvereniging Heeg

Het seizoen is alweer begonnen, diverse activiteiten en wedstrijden staan weer op het programma. Bij al die activiteiten kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Kijk eens op www.wsheeg.nl/vrijwilligers. Hou daarnaast de website in de gaten: www.wsheeg.nl
  Zeilles volwassenen

In mei en juni verzorgt de WSH weer de zeillessen voor volwassenen. Dit betreft 4 avonden zeilen, een theorie avond en een lesdag op een zondag in de vorm van een toertocht. Zodra data en prijzen bekend zijn zullen wij het vermelden op de site. Aanmelding verloopt ook via de site en zal binnenkort worden opengesteld.

Data: mei/juni, verdere info via de website www.wsheeg.nl

  Zeilwedstrijden en vrijwilligers

Zondag 7 april wordt de serie winterwedstrijden afgesloten en in het weekend van 27 en 28 april verzorgt de WSH voorjaarswedstrijden voor diverse zeilklassen. Bij onze evenementen hebben wij altijd vrijwilligers nodig. Je hebt geen ervaring nodig met de water- of (wedstrijd)zeilsport, wij nemen vrijwilligers snel op in onze teams en leiden ze eerst intern op. Wil je de sfeer eerst proeven? Meedraaien kan altijd en daarna ben je zomaar verslaafd!

Datum: april, Heegermeer

  Klompkesilen, een sport die je pakt!

Meedoen, of kijken? kom zaterdag 25 mei naar Grou (nieuwe kade) voor het Iepen Frysk Kampioenskip Klompkesilen (IFKK), en dat tijdens het jubileum van 125 jaar Frysk statenjacht ‘Friso’!

Kinderen van basisschool- leeftijd kunnen gratis deelnemen. Inschrijven en proefzeilen vanaf 11:00u, start kampioenschap vanaf 12:00u.

Meedoen kan met je eigen klomp maar dit jaar kunnen deelnemers aan het kampioenschap een GRATIS klomp krijgen. Je kunt ook ter plaatse een klomp lenen, maar ‘op=op’.Naast het IFKK wordt er nog veel meer georganiseerd, dus kom met de hele familie naar Grou!

Data: zaterdag 25 mei, Grou

Jeugdzeilen

In mei starten de jeugd zeillessen. Vanaf groep 5 kan je bij de WSH leren zeilen. Je begint in een speciaal bootje, de Optimist! De lessen zijn op de dinsdagen vanaf 17:00 tot 20:00 uur en gevorderde groepen zeilen op andere avonden. Heb je belangstelling, of wil je het zeilen eerst een keer proberen mail email hidden; JavaScript is required. Ook hier zou je als vrijwilliger mee kunnen draaien, ook even mailen,

Info en aanmelden via de site wsheeg.nl/jeugd/ .

G-zeilen (aangepast zeilen)

De WSH doet dit jaar mee in een project waarbij zeilles zal worden gegeven aan mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Het doel is om de deelnemers daarna een kans te geven om drie dagen in een eigen klasse (polyvalken) mee te laten zeilen in de Sneekweek.

Belangstellenden voor het volgen van lessen, geven van lessen, of hierbij begeleiden kunnen een mailtje sturen naar email hidden; JavaScript is required

 

*   Wij streven ernaar regelmatig in de Sylboade een actuele WSH-nieuwsbrief te publiceren. Mocht u altijd op de hoogte willen zijn en de digitale nieuwsbrief willen ontvangen, laat dat dan weten via email hidden; JavaScript is required of meldt u aan via de website: www.wsheeg.nl