Zaterdag 25 mei de 15e Skouster Oldtimerdei!

7 april 2019

in Aankondigingen, Overig nieuws

Dit jaar organiseren we de 15e Skouster Oldtimerdei te Osingahuizen. Het thema dit jaar is Eicher. Het is van 10.30 uur tot 17.30 uur. Net als ieder jaar kunnen wij weer terecht op het terrein van Scheepsmotoren Heeg, ingang via de Daam. Wij zijn blij dat we deze plek weer mogen gebruiken en dat dit door verschillende bedrijven mede mogelijk wordt gemaakt. Dankzij de sponsors en ook alle vrijwiligers kunnen we deze dag weer tot een groot succes maken!

De skousteroldtimerdei is in 15 jaar flink gegroeid van ongeveer 30 deelnemers in het 1e jaar, naar op ons 15e evenement, bijna 100 deelnemers. In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Zo zijn er kraampjes bij gekomen, de kleppendekselrace, Skouster-flessentrek en natuurlijk de rondrit door Heeg. Rond de klok van 13 uur verzamelen alle deelnemers zich aansluitend in een lange rij om een rondrit in en om Heeg te rijden met de tractor/oldtimer. Een erg mooi gezicht, zowel langs de kant maar ook als deelnemer. Voorwaarde is: deelname is op eigen risico en bij passagiers is een zitje op de tractor verplicht. De rondrit wordt geleid door verkeersleiders. Er is een voorrijder, een “bezemwagen” en een achterrijder die de rondrit in goede banen leidt. Veel bekijks gegarandeerd!

Er gelegenheid om door de aanwezige deelnemers hun trekker of machines te demonstreren, natuurlijk in goed overleg met de organisatie en mits de veiligheid van bezoekers en deelnemers kan worden gewaarborgd. Voor ons jubileumjaar is er een vermogenstester, die het vermogen van je tractor kan testen.
En natuurlijk ook voor kinderen diverse activiteiten op het terrein, zoals een springkussen, zandbak en een wagen die diverse keren vanaf het terrein een rondrit gaat maken door Heeg. We hebben er erg veel zin in en hopen op veel deelnemers en natuurlijk ook op jou als bezoeker! Entree is uiteraard gratis. We zijn ook te vinden op de website: www.skousteroldtimerdei.nl en ook op facebook.

Graag tot zaterdag 25 mei.

Vriendelijke groeten, Minne, Auke, Jelger, Herre, Nellie, Ivon en Betty