C.M.V. “Crescendo” Heeg

17 mei 2019

in Crescendo

 

Terugblik op de reünie van zaterdag 13 april.

In het kader van ons 100 jarig jubileum was het dan zaterdag 13 april zover, onze reünie met oud leden van Crescendo. Vanaf half elf kwam iedereen zo langzamerhand binnenlopen. Er waren 115 reünisten die samen met alle korpsleden een naamkaartje ontvingen, wat reuze handig was want we hadden elkaar soms in geen jaren meer gezien. Onder het genot van een bakje koffie met oranjekoek kon er gezellig worden bijgepraat. Na de opening was ook de tentoonstelling “Heech fan Alds” over 100 jaar Crescendo te bewonderen waarbij veel herinneringen konden worden opgehaald.

Na de lunch was er eerst een repetitie van het Reünie-orkest, samen met het A-korps. Wij als leden van Crescendo vormden samen met 45 reünisten een heel groot orkest, wat wisselend onder leiding stond van onze vroegere dirigent Bernhard van der Wal en onze huidige dirigent Meine Verbeek. Ondertussen konden de niet meespelende reünisten een boottochtje rondom Heeg maken, en was de tentoonstelling “Heech fan Alds” over 100 jaar Crescendo ook toegankelijk voor publiek die zich niet hadden opgegeven voor de reünie. Na onze repetitie werd er nog een tweede boottochtje gemaakt voor de meespelende reünisten.


Alvorens het lopend Chinees buffet begon, volgde eerst nog een gezellig borreluurtje. Tijdens het buffet werden 10 jubilarissen gehuldigd, waarvan Sander van Vugt 25 jaar muzikant, Joël Hofman, Ronald Siemonsma, Cornelis de Roos, Herman Kooistra 40 jaar muzikant, Gepke Visserman, Homme Bakker, Coby Dijkstra 50 jaar muzikant en Germ van der Veen zelfs 60 jaar muzikant!

Ook werd Meine Verbeek gehuldigd omdat hij al gedurende 40 jaar onze dirigent van Crescendo is. Als grote verrassing werd Homme Bakker benoemd als erelid van Crescendo i.v.m. het vele werk wat hij altijd voor onze vereniging doet!

Na eerst ingespeeld te hebben verzorgde het A-korps tot de pauze het eerste optreden, met als solisten ons oud-lid Remko de Jager op trombone en ons eigen lid Riemer-Durk Krol op hoorn onder pianobegeleiding van Bert Liefers.

Na de pauze speelde het grote Reünie-orkest. Ter ere van deze reünie waren oud leden van de vroegere “Homcordia” drumband weer “opgetrommeld”. Zij speelden de Lucas Bols Mars, geschreven door drummer Eelke van Netten. Het publiek was enthousiast, net zoals de blazers, solisten en drummers, kortom het werd een geslaagd concert. Als afsluiting van deze reünie volgde nog de Afterparty met de Heegemer Rockband Bald&Grey waarin als verrassing door onze leden Wimmie Roukema op saxofoon, Jildou Vellinga op trompet en ons oud lid Anneke Andringa zang, aan mee werd gewerkt.

We kunnen terugzien op een prachtig geslaagde dag waarbij we ons een beetje als één grote familie voelden, een sfeer die ook voelbaar is binnen ons prachtige muziekkorps Crescendo.

Namens de reünie-commissie,

Coby Dijkstra-Wind.

P.S. Foto’s zijn te zien op:  http://crescendoheeg.nl/reunie-100-jarig-jubileum-13-april-2019/