Een uitzendbureau in Heeg!

17 mei 2019

in Verhalen

Sinds 1 februari j.l. hebben we in het dorp een uitzendbureau, namelijk ELJO’S! Het wordt bemand(!) door 2 daadkrachtige dames genaamd ELbrich Speerstra en JOlanda Huizen. Weet je ook meteen waar de naam vandaan komt… Ja en natuurlijk is het dan tijd voor een gesprekje…..

Elbrich en Jolanda kennen elkaar al zo’n 17 jaar. Ze hebben elkaar ontmoet op het werk bij een uitzendbureau in Sneek. Grappig detail is dat ze allebei op dezelfde baan solliciteerden: telefoniste/receptioniste. En allebei waren ze zo goed, dat het management geen keuze kon maken en dus werden beide dames aangenomen! Geestig toch? Allebei hebben ze zich in de loop der jaren verder ontwikkeld en zo kan het zo maar zijn dat Elbrich uiteindelijk hoofd planning is geworden terwijl Jolanda zich in  boekhouding heeft gespecialiseerd en hoofd van die afdeling werd. Een aantal jaren geleden werd het bedrijf overgenomen. Ze hebben allebei nog zo’n 7 jaar voor de nieuwe werkgever gewerkt. Afgelopen november kwam daar verandering in toen de vraag naar voren kwam of ze het bedrijf wilden overnemen. Nou heeft Elbrich al heel lang een eigen bedrijf in gedachten, dus daar werd een en ander wel even aangewakkerd! En bij Jolanda begon het ook steeds meer te kriebelen….. Wat wil je ook? Na zo’n tijd samenwerken weet je heus wel wat je aan elkaar hebt!!

Uiteindelijk zijn ze er in Sneek met hun toenmalige werkgever niet samen uitgekomen, jammer. Maar dat maakte geen einde aan de droom!! Na zorgvuldig wikken en wegen, plannen en afspraken maken zijn ze op 1 februari gewoon voor zichzelf gestart. Simpel: een bureau, een PC en een telefoon. O ja, laten we het koffie apparaat alsjeblieft niet vergeten….. Natuurlijk bestaat er een relatiebeding, maar dat is logisch als je in dezelfde branche werkt.

Ze zijn er trots op dat ze bij aanvang al een 5 tal klanten hadden. En dat breidt zich  langzaam maar zeker uit! De dames zijn zeker niet ontevreden over hun start.

Het werk bestaat uit 4 verschillende facetten:

  • Uitzenden
  • Loonadministratie
  • Werving en selectie
  • Detacheren

Hier hoort natuurlijk een kleine uitleg bij denk ik of snappen jullie allemaal meteen waar het over gaat? Het uitzenden is simpel gezegd het tijdelijk personeel vinden en plaatsen. Deze is nog simpel, toch?

De loonadministratie is een heel apart stukje. Dit kan je op 2 manieren zien;

  1. ELJO´s zoekt personeel en zorgt uiteindelijk ook voor het juiste salaris van deze werknemer, of
  2. Het bedrijf levert zelf een werknemer aan en ELJO´s neemt daarbij alleen het stukje salarisadministratie uit handen.

Vanzelfsprekend hangen hier 2 verschillende prijskaartjes aan. Het komt erop neer dat ze de complete salarisadministratie van bedrijven kunnen verzorgen, het bedrijf kan al zijn tijd dan met een gerust hart besteden aan zijn/haar handel. Ondertussen kunnen ze ervan verzekerd zijn dat alles op personeelsgebied goed geregeld is. Gezeur met briefjes en bonnetjes….. Hoe zit het met dit, hoe zit het met dat.. ELJO´s pakt dat stuk op. En geloof me: Jolanda is een wizzard in de regeltjes enzo…

Dan de werving en selectie: het gebied van Elbrich. Zij kan als geen ander aan de telefoon blijven hangen!! Want dat zul je moeten als je mensen gaat bellen om ze te vertellen, dat ze beslist met ELJO’S in zee moeten….

Detachering is het verzorgen van al het papierwerk op het moment dat een werkgever al iemand heeft aangenomen voor een baan. Die werknemer komt dan hier onder contract te staan namens die werkgever.

ELJO’S is gespecialiseerd in het uitzenden van werknemers in de techniek en de bouw. Daar zijn verschillende keurmerken in. Ze hebben inmiddels het SNA keurmerk en de NEM-4001 norm. Ze zijn nog bezig om het VCU certificaat te verkrijgen. Dit zijn allemaal zekerheden naar de klant toe. Inmiddels hebben ze wel het een en ander aan mensenkennis opgedaan en dat komt goed uit. Ze willen altijd de mensen op de juiste plek hebben. Houdt dus in, dat ze de mensen willen spreken voordat ze geplaatst worden. Zodat ze een inschatting kunnen maken of ze in het bedrijf passen. Dat persoonlijke stukje is waarschijnlijk wel het aller belangrijkste, denk ik.. Een goede combinatie werkgever/werknemer!

Ondertussen zijn ze ook nog beide echtgenote en moeder. De kinderen van Jolanda zijn 7 en 9 jaar. Dus al een stuk zelfstandiger dan de kinderen van Elbrich, die 6 jaar, 5 jaar en 1 jaar zijn. Haar jongste doet nog een dutje…. Maar dat geeft niks, want Jolanda en Elbrich staan hier flexibel tegenover en kunnen op deze manier met z’n tweetjes de tent (!) prima runnen!!

Heel veel succes!

Agnes de Groot

N.B. Kijk eens op de website www. eljos.nl