It Wraldfinster

17 mei 2019

in It wrâldfinster

Beleef de lente! Ook op school…

In het lokaal van juf Antje staat ook dit jaar weer een broedmachine. Jacob van der Heide zorgde voor de eieren. En na héél veel geduld te hebben gehad kwam op donderdag 11 april het eerste gaatje in een ei. Onder toeziend oog van de kinderen van groep 1, 2 en 3 kwam het eerste kuikentje om 12:30 uur uit het ei. Een dag later waren er al 5.

En dat is nog niet alles: we hebben ook kikkerdril gekregen en na een paar dagen zwommen de eerste kikkervisjes in de bak. Ze worden goed verzorgd door groep 6, want ze moeten natuurlijk nog flink groeien voor ze als kikkers terug naar de sloot gaan. Mooi dat we op deze manier een bijzonder proces, van kikkerdril naar kikkervisje naar kikker, van dichtbij kunnen volgen.

Nog meer lente!
Wat is lente zonder het jaarlijkse bezoek aan boer Bakker?
Wat waren de kinderen blij dat ze ook dit jaar weer op bezoek mochten bij de lammetjes op de boerderij. Ze waren er helemaal klaar voor. Het lentezonnetje scheen, de overall en laarzen aan en de stap er flink in. Na een mooie wandeling werd er allereerst geknuffeld met de lammetjes. De hele boerderij werd bekeken en er werd hard gewerkt in de zandbak. De kinderen hebben genoten!

Koningsspelen
De Koningsspelen waren dit jaar al op 12 april. Al vroeg in de ochtend werden op de sportvelden en rondom school de spelletjes klaargezet. Het dansen van de Pasapas op het schoolplein was het startschot voor een gezellige ochtend met allemaal leuke spelletjes. Want het doel van de Koningsspelen is ten slotte ervaren dat sport en bewegen vooral léuk is.

Verkeersexamen
Groep 7 deed mee aan het Landelijk Theoretische Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland.
Je hebt al jaren verkeersles gehad op school, maar het is best spannend, zo’n echt examen.
Want hoe zit het nou ook al weer precies met voorrang? En mag een skater nou wel of niet op de stoep skaten? Ben je een bestuurder als je op een paard rijdt? Ik mag voorgaan, maar ziet de autobestuurder me eigenlijk wel? Wat doe je dan?

Gelukkig liet de uitslag niet lang op zich wachten en gingen alle kinderen van groep 7 met een diploma naar huis! Gefeliciteerd kanjers!

Wist u dat?
… er veel kinderen uit Heeg meedoen aan de Avondvierdaagse in Sneek?
… we ook dit jaar weer meededen aan het schoolvollebaltoernooi?
… dat de meiden van groep 6 kampioen werden in hun poule?
… en dat ze dat in 2018 ook al waren?
… dat het KNVB schoolvoetbaltoernooi ‘Wybrits’ in Heeg werd georganiseerd?
… dat er 23 teams  meededen, waaronder twee mixteam van onze groep 8?
… dat één van onze teams als tweede eindigde in de poule?
… en dat OBS De Kogge uit IJlst toernooi winnaar werd?
… dat groep 7 naar het museum in Joure is geweest?
… dat de buurtsportcoaches kwamen om het ‘stoepranden’  te oefenen?
… en dat dit een heel leuk spel is?
… het soms niet helemaal veilig is rondom school tijdens halen en brengen van kinderen?
… we daarom aandacht vragen voor de verkeersveiligheid rondom school?

En wist u dat juf Yvonne getrouwd is?
Woensdag 16 april was er een bijzonder feest op school! De trouwdag van juf Yvonne.
En dat mocht de hele school meevieren, want voor ze elkaar officieel het jawoord gaven kwamen ze eerst langs op school. Het bruidspaar kreeg een warm welkom en er was feest in het speellokaal. Daar werd ook even getest hoe goed ze elkaar kennen en mochten ze alvast even proef trouwen. En natuurlijk kreeg het bruidspaar een mooi cadeau aangeboden.