Nieuwe cursus Levensstijl

17 mei 2019

in Aankondigingen

Nieuwe cursus levensstijl start in Juni

Informatiebijeenkomst op 27 mei

Onder het motto, meer inwoners van Heeg en omstreken hun diabetes en overgewicht de baas, start er vanuit het gezondheidscentrum in Juni een tweede cursus gericht op verandering van je levensstijl. Ruim een jaar geleden is er een groep van 24 inwoners gestart met de eerste cursus. Het resultaat is verbluffend gebleken! Daarover in het kader hieronder meer.

Als organisatoren van de eerste cursus in 2018 liepen we wat voor de troepen uit. Inmiddels is een cursus levensstijl opgenomen in de basisziektekosten verzekering en wordt dus volledig vergoed! Naast de goede resultaten van vorig jaar voor ons dus alle reden om hierop in te haken en deze cursus naar Heeg te halen. De doelstelling is helder: Minder inwoners met diabetes, minder mensen met obesitas en dus minder (of veel later) pillen slikken. Voor de deelnemers: Voel je gezonder, voel je fitter! Het kan!

Resultaten na half jaar:

24 deelnemers, 4 uitvallers.

 13 diabeten, 7 overgewicht.

 Totaal gewichtsverlies 115 kg (2,5 tot 20,9kg)

 4 van 13 diabeten zonder medicijnen

 Betere instelling diabetes

 Minder bloeddruk pillen

 Afname buikomvang gemiddeld 7 cm

 Iedereen voelt zich fitter.

 “Leuk om te doen!”

 

De cursus zal, na een intensievere, start een totale looptijd hebben van 2 jaar. De inhoud zal zich onder andere richten op voedingsgewoontes, bewegen, stress, slapen en ontspanning. Er zullen zowel groepsbijeenkomsten als individuele begeleidingsgesprekken worden gehouden om persoonlijke doelen op te stellen (en die ook te bereiken!). De begeleiding van de cursusgroep ligt in handen van een leefstijlcoach die nauw samenwerkt met zorgverleners van het Gezondheidscentrum.

Mensen met een BMI van boven de 25 én een andere risicofactor op hart en vaatziekten of mensen met een BMI van boven de 30 kunnen deelnemen. Groepsgrootte 12 tot 14 deelnemers.

Op maandag 27 mei, om 19.30 wordt de cursus in het gezondheidscentrum verder toegelicht. We willen u dan graag vrijblijvend verder informeren. Partners zijn ook welkom!! U kunt zich dan ook aanmelden.

Bent u verhinderd maar wel geïnteresseerd, kom even langs op de huisartsenpraktijk!

Namens het team,  Bert van Kapel