Warm Heeg

21 mei 2019

in Duurzaam Heeg

Bijeenkomst in It Heechhus op 19 juni

In maart is aanvullend onderzoek gestart naar de haalbaarheid van een collectieve warmte-voorziening in Heeg. Een ingenieursbureau dat al veel deskundigheid heeft opgebouwd op het gebied van TEO (Thermische Energie uit Oppervlaktewater) voert het onderzoek uit, formeel in opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân. Het onderzoek gaat specifiek in op de situatie in Heeg. De resultaten van het onderzoek worden opgeleverd voor 1 juni aanstaande en worden gepresenteerd op woensdag 19 juni, om 20.00 uur in It Heechhus.

Relevant voor alle bewoners en gebruikers van huizen en bedrijfsgebouwen, iedereen is welkom!

Werkgroepleden gezocht

Veel gestelde vragen (lees meer op www.warmheeg.nl)

– Stroomt er straks water uit het Hegermeer door mijn radiatoren?
Antwoord: Nee, de warmtewinning werkt met verschillende watercircuits die warmte aan elkaar doorgeven via warmtewisselaars. Het water uit het Hegermeer geeft haar warmte af in ‘de machinekamer van het dorp’ en stroomt daarna weer terug naar het meer. Via meerdere stappen wordt de warmte uiteindelijk doorgegeven aan het waternet van de woning.

Moet ik mijn huis eerst goed isoleren om het met het warmtenet goed warm te kunnen krijgen?
Goede isolatie is zeker aan te raden voor elk huis. Maar niet elk huis is goed te isoleren. Het uitgangspunt van Warm Heeg is dat elke woning voldoende warmte moet kunnen afnemen om de woning warm te krijgen, ook de moeilijk isoleerbare woningen. Een minder goed geïsoleerde woning heeft een hogere warmtevraag en zal dus ook in het geval van een warmtenet meer betalen voor warmte dan een woning welke goed geïsoleerd is.

Biedt de website geen antwoord op een bepaalde vraag? Of bent u geïnteresseerd in een toelichting op Warm Heeg tijdens een bijeenkomst van uw buurtvereniging of organisatie?
Mail email hidden; JavaScript is required of bel Sjoerd Ypma of Lucie Gelderblom