Activiteiten Talma State

11 juni 2019

in Talma State

 

Beste inwoners van Heeg,

Vandaag begin ik bij het beste: de voorjaarsmarkt. Wat was dit een groot succes! Op 17 mei stond heel Talma State op zijn kop.  De oliebollenbakker was al vroeg in de weer om de heerlijkste oliebollen te bakken. Samen met zijn droomteam zijn er vele oliebollen over de balie gegaan in de keuken. Ook de koffie schenkers hadden veel afnemers, allemaal ten bate voor de markt. Het draaiend rad draaide op volle toeren. Dit kwam mede door de prachtige prijzen die beschikbaar waren gesteld door de middenstand van Heeg.  Het is goed om hier even bij stil te staan want wat hebben we veel gekregen! Van hele grote giften, waar ik letterlijk stil van geworden ben, tot ook de kleinere giften die allemaal vanuit het hart gegeven zijn! Maar wat mijn dag zo goed maakte was dat ik de hele dag met een grote glimlach op mijn gezicht heb gelopen. Niet alleen van de middenstand, maar ook van bewoners, vrijwilligers, en personeel zeg ik hierbij: hartelijk dank allemaal!

Er was op de voorjaarsmarkt een kinderhoek, met dit keer als attractie een heuse kermis suikerspin machine.  Het raadspel, raad het plaatje, wat  voor plaatje ligt er onder de cake, werd voor de tweede keer gehouden. Een vrijwilliger is samen met de bewoners een hele week bezig geweest om de lekkerste cakes en monchou taarten te maken.  Er was een snoeppot gevuld waarbij mensen konden raden hoeveel snoepjes erin zaten voor een prijs. Er werd ook een nieuw raadspelletje georganiseerd: raad het gewicht van de kaas. Het gewicht van de kaas werd bijna op de gram geraden.

De verwenhoek werd deze markt nog specialer dan de vorige editie. Naast de al bekende hoofdmassage en tactiele massage had Joke Nauta als sponsor aangeboden om ook voetreflexmassage te geven. Het hele atrium rook naar etherische oliën en de bezoekers waren zeer relaxed na de massage. Ook wil ik nog even vertellen over de bloemtafel.  Akke Nota,  jarenlang kok geweest in Talma, is in de laatste jaren vanuit haar mooie kerkje bloemenworkshops gaan geven.  Wij Talmanezen waren altijd welkom als we een markt organiseerden, dit keer dus de voorjaarsmarkt.  Wij zijn de hekkensluiters want Akke stopt met deze bloemen workshops.  Samen met een aantal vrijwilligers zijn we dinsdag voor de markt naar Tjerkwert gereden en hebben we weer een geweldige avond gehad! Iedereen had inspiratie want er zijn zoveel mooie stukjes gemaakt! Akke, bij deze nogmaals dank.

Dankzij mijn vrijwilligers, welke ik 24/7 mocht vragen voor hulp hebben we dit voor elkaar gekregen. En nu willen jullie natuurlijk graag weten wat het heeft opgebracht. Tot nu toe schoon aan de haak  2000 euro en 10 cent. Maar er komt nog iets bij, Hierover later meer.  Om af te sluiten wil ik nog één keer iedereen bedanken: Middenstand Heeg, de bewoners, de vrijwilligers en het personeel Talma State, hartelijk dank!

De agenda 

Bewegen met Sonja. Iedereen is van harte welkom op maandag 3 juni of maandag 17 juni om 15.00 in de Fûke

Bewegen met Dennis. Dit wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd.

Lekker Ite. U kunt donderdag 20 juni 17.00 weer aanschuiven in de Fûke. U kunt zich nog opgeven t/m maandag 10 juni.

High Tea in samenwerking met Stayokay. Op donderdag 20 juni om 15.00. Bijdrage is €7,50. In samenwerking met Stayokay gaat Talma State een high tea organiseren. Stayokay wil graag iets doen voor de ouderen in Heeg. Stayokay heeft een prachtige locatie aan het water en bij mooi weer gaan we daar volop genieten van het uitzicht en de lekkere hapjes. Bij slecht weer is er binnen een mooi plekje voor ons gereserveerd. Maar we gaan er natuurlijk vanuit dat de weergoden met ons zijn en ons verrassen met een stralende dag.   Opgaven mag via Grytsje of via de receptie Talma State van 9.00 tot 16.00. Uw gastvrouwen van die middag zijn Suzanne en Judith.

Nog meer nieuws. Op zondag 12 mei was het de dag van de verpleging. Voor alle medewerkers hebben wij een attentie gekregen in de vorm van een kweekkistje. Hierin kunnen wij heerlijke tomaatjes, sla en aardbeitjes kweken.

Vanaf 1 juni krijgt Talma State een nieuwe leidinggevende, haar naam is Froukje Pelsma. Froukje gaat zorg, welzijn en facilitair onder haar hoede nemen. George Tijpens blijft binnen Patyna werken maar dan op een andere locatie.

Nieuwe expositie. De nieuwe exposant is nog niet bekend. Dit komt in de volgende Sylboade terug.

Vrijwilligers gezocht! Heeft u altijd al eens in een restaurant willen werken? Dan heb ik een mooi plekje voor u! Wij zoeken namelijk nog vrijwilligers die als reserve ingezet kunnen worden of minimaal één keer in de maand beschikbaar zijn. Het restaurant is 7 dagen per week geopend. Samen met de gastvrouw van de dag  helpt de vrijwilliger bij de bediening van de maaltijden.

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State.

Grytsje Paulusma