Schoolnieuws CBS It Wraldfinster

11 juni 2019

in It wrâldfinster

Kort nieuws…

Aanmelding.

We kijken in deze periode al veel vooruit naar volgend schooljaar. Als u nog leerlingen aan wilt melden voor het komend schooljaar: van harte welkom! Wij weten dan tijdig hoe onze groepen er uit komen te zien. U kunt een aanmeldformulier downloaden van www.wraldfinster.nl of er eentje afhalen op school.

Schoolgrootte.
Onze beide basisscholen hebben te maken met ‘krimp’: een langzaam dalend leerlingenaantal Oorzaak: minder geboortes, geen nieuwbouw in het dorp. It Wrâldfinster start volgend schooljaar met 112-115 leerlingen verdeeld over 5 groepen. Dat is een daling van één groep.

Eindtoets.
Half april maakte onze groep 8 weer hun eindtoets. Niet meer een CITO-eindtoets maar nu eentje van een ander onderzoeksbureau: ICE. Zij brengen een ‘IEP-toets’ uit die hetzelfde meet maar op een meer kindvriendelijke, passende manier. De toets wordt gebruikt om te kijken of het schooladvies richting voortgezet onderwijs past bij de resultaten van deze toets. Onze scores waren ook dit jaar heel goed: op taal, lezen en rekenen scoorden we steeds ruim boven het landelijk gemiddelde. Zijn we best trots op!

Jubileum juf Alie.

Op 14 mei vierde juf Alie van der Bij met groep 1/2 haar 25-jarig jubileum als juf aan onze school en ook haar verjaardag. Een fijne feestdag met prachtige cadeaus: een appelboompje van de meisjes, haar ‘oogappeltjes’ en een perenboom van de jongens: de ‘toffe peren’. Poppentheater Jinky’s MikMak met ‘Mag ik meedoen’ maakte het feest compleet. Gefeliciteerd juf!

Juffendag groep 4/5.

De drie juffen van deze groepen: juf Aletta, juf Anneke en juf Paula(onderwijsassistent) vierden op 9 mei samen hun verjaardagen met een dagje in de natuur. Een prachtige zonnige dag midden in het groen. Hierbij twee foto’s van ‘it ljeppen’, ook een onderdeel.

Jeugd-EHBO groep 8.

Druk bezig met theorie en praktijk o.l.v. juf Barber en zo nu en dan bijgestaan door EHBO-er Vera Jagersma. Je leert veel over het menselijk lichaam en hoe je ook al hulp kunt verlenen in spannende situaties:
veel succes gewenst!

Musical groep 8.

dit is traditioneel ook de tijd dat het oefenen voor de eindmusical begint: teksten leren, liedjes, decor bouwen enzovoort. Gelukkig zijn er veel ouders die meehelpen om dit weer tot een succes te maken. Half juli volgen er dan uiteindelijk drie voorstellingen. Groep 8: toi-toi-toi!
Schoolfotograaf KOCH is weer langs geweest: ‘Smile!’ Binnenkort krijgt elk gezin inlogcodes om hun eigen bestelling te doen van portretten, groepsfoto’s en foto’s met broertje(s)/zusje(s) samen.

Speeltoestel.

Beide scholen zijn samen bezig met de aanschaf van een nieuw speeltoestel, of meerdere, voor plaatsing in onze ‘jungletuin’, aan de voorkant van de school. Van de huidige drie toestellen is er al eentje verwijderd en ook de andere twee zullen het niet lang meer maken. Via een aanvraag bij Jantje Beton en eigen investeringen komt er, zo spoedig mogelijk, een nieuw toestel, passend bij die avonturentuin!

Schoolreisje groep 1 t/m 7 op woensdag 5 juni, vlak voor de Pinkstervakantie. Waarheen? Ja, dat blijft nog even geheim maar we kijken er al naar uit!

Schoolnieuws volgen?

Het schoolnieuws uit de groepen wordt vooral verspreid via de school-app ‘Social Schools’. De wet- en regelgeving rond de privacy legt ons beperkingen op als het gaat om publicatie van foto’s en filmpjes aan ‘derden’. Wilt u echter als ‘volger’ van onze school toch het algemene schoolnieuws volgen, dan kunt u uw e-mailadres doorgeven via email hidden; JavaScript is required en kunnen we u zo nu en dan publicaties doorsturen via de mail.

Ielaak-promotie!
De bijzondere tocht van de Ielaak naar Londen gaat ook niet aan de basisscholen voorbij. Vlak voor vertrek komt José Arbon langs op beide scholen om te vertellen over de historie van de palingvangst en -handel in Heeg en omliggende dorpen. Ze gebruikt daarvoor het vele lesmateriaal dat meester Willem Santema ooit maakte maar ze steekt dit wel weer in een eigentijds jasje. Fijn dat dit allemaal gebeurt. We wensen bemanning en de Corneliske Ykes II een behouden vaart toe!

Team It Wrâldfinster