Voorwoord

10 juni 2019

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Laat ik deze keer gelijk maar even beginnen met ons Nederlands trots: Duncan Laurence! Dit had toch niemand verwacht? Of u toch wel? Het is een mooi liedje dat ook nog eens de hele dag blijft hangen in je hoofd. Maar goed, mooie zang, goede tekst en uitvoering zijn nou niet per definitie de garantie van winst bij het Eurovisie Songfestival… Maar deze keer stond hij al weken van te voren hoog in de peiling. Heerlijk om te zien hoe kalm en nuchter hij bleef tot het einde van de show; het had zo een Fries kunnen zijn;-) Dat alles maakte zijn winst nog mooier. Een prachtige prestatie waardoor volgend jaar Nederland gastland mag zijn voor deze grote happening.

Kijkend naar de aankomende weken in onze agenda, zien we tal van optredens en voorstellingen die u niet mag missen. Vergeet u ook Vaderdag niet (16 juni)?!

Het Pinksterweekend staat bol van sportieve activiteiten en evenementen. Voor de één is het een heerlijk rustig weekend, de ander trekt de fietskleding aan en werkt zich in het zweet op de fiets of step. Ook kunnen de liefhebbers van motoren, trikes en bijzondere auto’s hun ogen uitkijken langs de route van de motor Elfstedentocht.

U zult het vast in de kranten hebben meegekregen, er zijn nu concrete ontwikkelingen voor de herinrichting van het voormalig Foekema terrein. Hopelijk wordt het een mooi en praktisch project waar Hegemers hun nieuwe plekje zouden kunnen vinden en dat het een aantrekkelijke uitstraling heeft voor de water-lievende Hegemers en gasten die een bezoekje willen brengen aan Heeg en de kade in het centrum. We zullen het met belangstelling volgen.

Heel veel leesplezier toegewenst voor dit één na laatste nummer van de 37e jaargang. Het volgende nummer (het zomernummer) voor de maanden juli en augustus komt 2 juli uit. Houdt u hier rekening mee?! Kopij voor activiteiten of evenementen in augustus moeten dus voor 18 juni ingeleverd worden!

Marcel Langeland

Namens het bestuur van de Sylboade