Heechspanning

10 juli 2019

in Heechspanning

 

Het was spannend, de week voor Heechspanning, het weer voorspelde niet veel goeds. 70% kans op regen dachten ze 5 dagen van te voren. 3 dagen ervoor was het nog maar 20%. Toch maar zoveel mogelijk party- tenten geregeld. Nou, die hebben hun werk fantastisch gedaan tegen de zon! Wat een prachtig weer was het! Toen ‘s morgens alles klaar was hoorden we ineens allemaal sirenes, het bleek te gaan om hulpdiensten die assistentie moesten verlenen aan een omgeslagen boot. Alle opvarenden zijn weer ongedeerd aan wal gebracht.

De rest van de dag ging alles van een leien dakje, De Fire-Ninja trok veel publiek bij de loswal. dat was vroeger wel eens anders geweest vertelde hij ons tijdens het eten. Oorspronkelijk komt hij uit Australie en daar was bedroevend weinig interesse voor zijn kunsten en kunst in het algemeen aldus onze Ninja. Het eerste jaar heeft hij dan ook helemaal niets verdiend. Vervolgens is hij naar Europa gegaan, daar was veel meer interesse. Ook waren er dit jaar speciale toiletten tegenover de Watersport. De toiletdames waren zo vol passie over hun werk dat ze zelfs de toiletborstels aflikten! En op alle terrassen in Heeg was weer muziek.

De organisatie had er dit jaar voor gekozen om bezoekers de mogelijkheid te geven om een “eigen” beker te kopen voor een euro. Deze beker kon de gehele dag worden gebruikt en later op de dag weer ingeleverd worden. Op de meeste festivals wordt dit al gedaan, met als gevolg dat er veel minder afval is. En dat is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu maar scheelt ook enorm veel opruimwerk. Het was echter nog geen succes. Waar ligt dat aan zou je zeggen? Wel, ten eerste heeft de organisatie er niet heel veel reclame voor gemaakt waardoor veel mensen het niet wisten, ook is het lastig om de bekers te vullen voor de horeca en hoe maak je ze tussendoor schoon? Als er lezers zijn die hier goede ideeen over hebben dan zien wij die graag terug op onze Facebook pagina want Heechspanning wil natuurlijk ook graag duurzaam bezig zijn.

Om 20.00 uur was er nog een prachtig optreden van het jarige Cresendo op de Syl. Samen met Wiep Flapper brachten ze onder andere zelfs het splinternieuwe nummer van Duncan Lawrence al ten gehore. Vanaf de Palingaak zag het bestuur dat de Syl vol stond. En hoeveel bezoekers waren er nu dit jaar? Het is natuurlijk moeilijk te zeggen omdat er geen kaartjes worden verkocht maar op het parkeerterrein moesten we nog extra ruimte maken, er zijn dus wel meer auto’s geweest dan de jaren ervoor.

Het bestuur wil hierbij nog alle sponsoren en vrijwilligers bedanken, we hopen dat jullie er volgend jaar weer bij zullen zijn. En onze dank gaat nog uit naar een mysterieus stel mensen die de volgende ochtend helemaal uit zichzelf met een prikstok in de weer zijn geweest om rotzooi op te ruimen van de openbare weg. We weten niet wie jullie zijn maar hartstikke bedankt!