Schoolnieuws It Wraldfinster

10 juli 2019

in It wrâldfinster

Tennis workshop. Op dinsdag 28 mei jl. hebben de kinderen van de groepen 3, 4 en 5 en 6 tennisles gekregen van tennisleraar Raoul Lockhorst. De kinderen hebben deze lessen aangeboden gekregen van de Tennis Academie Friesland. De kinderen kregen eerst een aantal oog- handcoördinatie oefeningen en mochten toen met het raket aan de slag. Er waren al snel  enige tennistalentjes te bespeuren

Presentatie over de Ielaak. Op 28 en 29 mei hebben de kinderen van de Jozefschool en It Wrâldfinster bezoek gehad van José Arbon. Zij vertelde een enthousiast verhaal over de palingaak die in Heeg gebouwd is naar het voorbeeld van de eerste Korneliske Ykes (uit 1872). Ze vertelde het verhaal van de reizen naar Londen. De levende palingen zwommen in een bak waar het water doorheen stroomde…..maar pas op voor wild water!!! Want palingen kunnen zeeziek worden en gaan dan spugen. En een magere paling levert natuurlijk niet zoveel geld op als een lekkere vette paling. Een leuk en leerzaam verhaal.

Avond 4-daagse Van maandag 20 juni t/m donderdag 23 juni hebben 73 kinderen van ’t Wrâldfinster en de St. Jozefschool meegelopen met de avond 4-daagse. Onder begeleiding van rijders/begeleiders liepen de kinderen 4 mooie routes in en rond Sneek. 5 km of 10 km. Dit jaar allemaal goed herkenbaar in een kleurig blauw hesje met daarop het schoollogo! Halverwege kregen de kinderen iets te drinken en wat lekkers. De kinderen werden  allemaal beloond met een mooie medaille. Dank aan de vele vrijwilligers die dit steeds weer organiseren.

Schoolreisje Woensdag 5 juni zijn de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje gegaan. De kleuters naar de kinderboerderij ‘De Naturij’ in Drachten. De groepen 3 t/m 7 zijn naar atractiepark Slagharen geweest. We hebben allemaal een zeer geslaagde dag gehad. Heel veel plezier en allemaal blije gezichten.

EHBO-examen groep 8: 100% geslaagd De leerlingen van groep 8 hebben de afgelopen maanden elke week EHBO-lessen gehad. Woensdag 19 juni hebben ze op diverse onderdelen examen afgelegd. Het ging daarbij zowel om theoretische kennis als om praktische vaardigheden (stabiele zijligging, verband aanbrengen, etc.). Aan het eind van de dag konden we alle leerlingen een diploma overhandigen: 100% geslaagd! Een geweldige prestatie!

Musical Ook dit jaar sluit groep 8 af met een musical. Er wordt al druk geoefend onder begeleiding van vele ouders. Ook wordt er druk geklust. Het podium is omgetoverd tot een prachtig toneel met decor. Fijn dat jullie allemaal meehelpen om deze musical weer tot een groot succes te maken. We zijn zeer benieuwd!!

Afsluiting schooljaar 2018-2019. Donderdag 11 juli sluiten we af met een vossenjacht en uitzwaaien van groep 8. Allemaal een fijne zonnige zomervakantie toegewenst.

Team It Wrâldfinster