Schoolnieuws St. Jozefschool

10 juli 2019

in St. Jozefschool

Tennis-clinic

Levi, groep 4: Ik wil heel graag op tennis gaan. Maar dat kan niet want ik zit al op voetbal. En ik wil niet van voetbal af. Want mijn papa is leider. En ik wil niet als mijn papa eraf gaan. Einde.

Leon, groep 4: Hallo alle mensen. Ik ben Leon. En ik ga vandaag met mijn klas naar het voetbalveld. Maar ik ga vandaag niet voetballen. Maar ik ga tennissen. En toen we daar waren dachten we er niemand was. maar toen ontdekten we de deur open stond. En toen gingen we lekker tennissen.

Avondvierdaagse 2019:

Lise, groep 4: Hoi, ik ben Lise. Ik heb meegedaan. Aan de avondvierdaagse en ik moest 4 keer 5 km lopen. En dat is heel ver. Maar ik heb het gehaald en mijn oma en opa en papa en mama. Die stonden op mij te wachten. En ik zit in een groepje met…..? Einde.

Mirthe, groep 3: Ik ging met Lieke tennissen op school. Maar we slaan de bal bijna steeds mis. Maar het was wel leuk. En toen moesten we weer naar school lopen. Einde.

Isabelle, groep 3: Ik vind het leuk kom maar. Ik vind tennis leuk maar ik kan het nog niet. Papa en mama vinden het leuk. Ik weet nu dat ik het leuk vind. En ik had een splinter, dat was niet zo leuk. Au!

Technolab Sneek

Groep 7/8 van de St. Jozefschool in Heeg is 2 keer naar het technolab geweest. De eerste keer was het thema techniek en de tweede keer bouwen. Het thema van techniek was op de kleine Bogerman hemdijk 47 en de het thema bouwen was op de grote Bogerman hemdijk 2. Bij het thema techniek konden we met robots werken en we konden een foto maken en zelf een achtergrond erachter zetten. En je kon je lichaam ook van binnen zien. Omdat te willen moest je een shirt aantrekken en dan moet je met een IPad het shirt scannen en dan zie je je lichaam van binnen. Bij de grote Bogerman hadden we het thema bouwen. We hebben een vrachtwagen van hout gemaakt. Daarna verf je de vrachtwagen zoals je groepje het wil. En er komen ook lampjes op. We vonden het allemaal leuk en we hebben veel geleerd.

Jente (Groep 7)

Schoolkamp Groep 8

Dag 1

We vertrokken ’s morgens met de met de auto naar de boot. En vanaf de boot zaten we nog allemaal bij elkaar. En we gingen even winkelen in Nes. Daarna gingen we naar het bos om een kennismaking spel te spelen. Toen gingen we door naar het verblijf “De zwaluw”. Toen mochten we wat voor ons zelf doen. Dat was leuk! Uiteindelijk hebben we gezwommen. En toen was het bedtijd!

Dag 2

Om half 8 werden we wakker gemaakt door de meesters en juffen. En toen gingen we ontbijten. Toen gingen we een paar uur lang sporten: voetbal, slagbal en volleybal. Daarna gingen we naar het strand en hebben er een paar kinderen met meester Paul gezwommen. Ook gingen we wadlopen; dat was een leuke ervaring! Aan het eind van de dag hadden we de DISCO en een paar mensen hebben toen geschuifeld!

Dag 3

Om half 8 werd iedereen wakker gemaakt, we moesten onze kamers opruimen en gingen ontbijten. Daarna gingen we richting de boot. Eerst gingen we nog naar Nes want we hadden een 1 uur vertraging. Toen we uiteindelijk op de boot waren nam iedereen afscheid van zijn beste vrienden/vriendinnen en moesten we nog naar de school om het af te sluiten. Het was een topkamp!

Cas, Jorrit en Darryl (Groep 8)