Skousteroldtimerdei voor de 15e keer

10 juli 2019

in Aankondigingen, Evenementen

Voor de 15e  keer Skousteroldtimerdei

25 Mei 2019, een dag met een dubbel tintje.
De dag begon grijs en bewolkt maar de weersvoorspelling had ons belooft dat er vandaag geen regen zou komen.
Echter had familie Jorna uit Tzum toch aardig wat druppels gevoeld toen ze onderweg naar Heeg waren.
Gelukkig is het daarbij gebleven en kwam later de zon tevoorschijn.

Door omstandigheden kon het terrein maar in enkele dagen kant en klaar gemaakt worden. En wat zijn wij trots op de vrijwilligers die zich voor 1000% hebben ingezet om dit voor elkaar te krijgen.

15 keer de Skousteroldtimerdei was voor ons de moeite waard om deze dag een klein beetje extra te geven. De binnen gekomen tractoren mochten eerst achter een frame langs rijden. Zo leek het net of hun tractor in een doosje was gekomen, daar werd een foto van gemaakt die ze als attentie meekregen.
Oranjekoek bij de koffie. Maar ook een vermogenstester waarbij je kon testen hoeveel vermogen je oldtimer werkelijk heeft.

Ondertussen werden de kleppendeksels binnen gebracht en mocht de jury beoordelen welke de origineelste was, en dat was nog niet zo gemakkelijk.
Jongens wat hebben jullie allemaal mooie kleppendeksels ingeleverd! Maar de jury besloot dat het kleppendeksel van Joes Kiewiet erg gedetailleerd was.

En dan natuurlijk nog de race waarbij Hessel Haringa liet zien hoe snel zijn kleppendeksel over de finish ging. Beide jongens gefeliciteerd met jullie prijs en hopelijk tot volgend jaar. Natuurlijk is de kleppendeksel race niet alleen voor mannen en jongens, ook voor dames en meiden! Dus kom op dames en meiden ook jullie zijn volgend jaar van harte welkom.

Tijdens de flessentrekkerij liet Tie de Jong zien dat hij hier aardig goed in was, hij mocht de hoofdprijs mee naar huis nemen. Als tweede eindigde Bert Kooij en als derde Pieter de Boer.

Met een beetje aanpassing aan de route ging om 13.00 uur de rondrit van start.
Wat een schitterend gezicht al die oldtimers achter elkaar!

Op 14 Mei 2005 werd voor eerste keer de skouster-oldtimerdei georganiseerd door Herre, Minne en Auke. Na 15 jaar is er wel één en ander veranderd in het programma.

Nog steeds enthousiast zetten zij zich in om ook na 15x een mooi evenement neer te zetten voor jong en oud.

En eerlijk is eerlijk zonder vrijwilligers is het erg moeilijk om het voor elkaar te krijgen, wat zijn wij onze vrijwilligers enorm dankbaar voor hun inzet!!

Mocht je ook mee willen helpen, alle hulp is welkom, zowel dames als heren.
Maar ook onze sponsoren hartelijk dank voor jullie bijdrage, mede daardoor is het voor ons mogelijk om dit evenement te organiseren!! De 15de skousteroldtimerdei is een hele bijzondere dag geworden.

Graag tot ziens op 30 Mei 2020!

Organisatie Skousteroldtimerdei

Herre, Minne, Auke, Jelger, Nellie, Ivon en Betty