WSH Nieuwsbrief zomer 2019

10 juli 2019

in Water Sportvereniging Heeg

Het watersportseizoen draait volop, activiteiten zoals zeillessen voor de jeugd, volwassenen en mensen met een beperking lopen naar hun einde met voor de jeugd een zeil les vervolg na de zomer vakantie.

Zeilwedstrijden zijn er geweest en er staan nog veel op het programma.

Bij al die activiteiten kan je als deelnemer meedoen maar we kunnen ook altijd vrijwilligers gebruiken, b.v. om eens kennis te maken met de W.S.H. en de watersport, kijk hiervoor op www.wsheeg.nl/vrijwilligers. Hou daarnaast onze website www.wsheeg.nl in de gaten.

  Jeugdzeilweekend.

In het eerste weekend van juli gaat de W.S.H. zeiljeugd helemaal los, dan hebben zij hun jeugd zeilweekend met zeildag en zeilwedstrijden. Het zal dan een gezellige drukte bij de W.S.H. zijn. Een mooie reden om langs te lopen en te zien hoe onze toekomstige watersporters en wedstrijdzeilers het doen.

Datum: 6 en 7 juli, it Sylhûs / Hegemer Mar.

  Regionale reünie Ronde- en Platbodemjachten.

Deze reünie van traditionele houten schepen vind jaarlijks plaats en altijd in Heeg. Dit jaar zijn deze Boeiers, Friese jachten, Tjotters, Schouwen, Staverse Jollen en Boatsjes in het eerste weekend van augustus weer te vinden bij it Sylhûs.

Zaterdag hebben zij een vlootschouw met ‘Admiraalzeilen’ op de Hegemer Mar en liggen ze na afloop in de dorpskom van Heeg. Zondag zijn er zeilwedstrijden onder leiding van de W.S.H.

Voor meer informatie raadpleeg de site

Datum: 2 t/m 4 augustus, Hegermer Mar.

  I.F.K.S. Skûtsjesilen.

Na de twee weken S.K.S. skûtsjesilen trekt de I.F.K.S. vloot door Fryslân voor haar zeilwedstrijden. Zij starten op zaterdag 10 augustus en sluiten een week later af.

Maandag 12 augustus wordt er gezeild op de Hegemer Mar waarbij Heeg en de W.S.H. een aandeel heeft in de organisatie. De wedstrijden zijn te volgen vanaf de wal en ook goed vanaf het terras van it Sylhûs welke dan ook de gehele dag open is. Prijsuitreiking s ’avonds in it Heechhûs.

Datum: maandag 12 augustus, Hegermer Mar.

Zeilwedstrijd ‘Kruis van Heeg’.

Op zaterdag 31 augustus organiseert de W.S.H. voor de 41e keer de zeilwedstrijd “Kruis van Heeg”. Deze laagdrempelige toer-wedstrijd staat open voor alle soorten zeilboten, van ronde en platbodems tot open- en kajuitjachten met een maximum diepgang van 1,50 meter. De wedstrijden worden gehouden op de Hegermer Mar en de Fluezen. De wedstrijd begint op vrijdagavond met de inschrijving en palaver. Dan krijgt men duidelijke uitleg over de te zeilen banen, de startprocedure enz. De wedstrijd is dan ook zeer geschikt voor de niet zo ervaren, c.q. beginnende wedstrijdzeiler, of maak er een gezellig familiegebeuren van!

Voor meer informatie, raadpleeg de site van de WSH, www.wsheeg.nl

Datum: zaterdag 31 augustus Hegemer Mar/Fluezen.

*   Wij streven ernaar regelmatig in de Sylboade een actuele WSH-nieuwsbrief te publiceren. Mocht u altijd op de hoogte willen zijn en de digitale nieuwsbrief willen ontvangen, laat dat dan weten via email hidden; JavaScript is required of meldt u aan via de website: www.wsheeg.nl