Nieuws vanuit Talma State

17 september 2019

in Talma State

Beste bewoners van Heeg,

De vakantie is voor velen van ons alweer verleden tijd.  En het is nu weer tijd voor de komende activiteiten. Ondanks dat we een zomerstop voor activiteiten hadden, “brûzen’’ we nu weer van energie.  We gaan weer los, ook in Talma State. Alle activiteiten gaan weer beginnen. Hier over straks meer.

In juni zijn we met zijn allen naar Stayokay Heeg getogen,hier werden we verwend met een heerlijke High Tea.  We zijn erg in de watten gelegd door de gastvrouwen Judith en Suzanne.

 

Crescendo kwam  dinsdag 2 juli langs voor het jaarlijkse tuinconcert. De avond werd druk bezocht. En we hadden een prachtig plekje op het terras. Ook het jeugdkorps trad op met eigentijdse muziek.

 

 

Bewegen met Sonja en Dennis

Een activiteit die ook tijdens de zomerperiode gewoon doorging.  Mede dankzij  Sonja en Dennis. Tijdens de les van Sonja wordt niet alleen bewogen met de armen en benen, maar ook de hersens worden even gekieteld. Er wordt op een leuke manier speelse hersenskrakers in de kring geworpen. In september is er bewegen op maandag 2 en 16 september en op woensdag september. Iedereen is welkom, let op, op de maandagen van Sonja is de start om 15.00  uur en Dennis doet altijd een van de laatste woensdagen van de maand, hij start om 16.00 uur.


Activiteiten

De volgende activiteiten starten weer:

De soos, het biljarten, borreluurtjes, puntenkleed, bewegen, klaverjassen, sjoelcompetie, zanguurtjes, koersbal, bingo, breicafé en rummicub. Niet te vergeten het ‘lekker ite’ op de derde donderdag van de maand.

Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers.

Als u een programma wilt, mag u mij mailen, email hidden; JavaScript is required en stuur ik u de activiteiten toe per mail.

Ook de receptie is bereid om eventueel het programma voor u uit te printen.

Donderdag 12 september

Om 10.00 is er in de Fûke verkoop en modeshow van Sarah Mode.

Zondag 15 september

Om 15.00 bent u welkom in de Fûke voor Muziek in Huis. Artem Trio gaat voor u spelen. Dit wordt u aangeboden door Patyna.

Artem Trio bestaat uit de volgende leden:

Natalia Szmydt – viool,  Violeta Gonzalez Tomas  – cello, en Maria Lopez Belarte speelt op de piano.

Het in Nederland gebaseerde Artem Trio werd in 2015 gevormd als ensembleonderdeel van het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Al sinds de eerste publieke optredens onderscheidt het trio zich met hun gepassioneerde, energieke en expressieve speelstijl.

Lekker Ite

U kunt donderdag 19 september weer aanschuiven in De Fûke. U kunt zich tot en met woensdag 16 september opgeven. Van harte welkom!

Vrijdag 20 september

Om 19.30 voor het eerst in Talma State, het Majelkoor met onder andere onze collega Ineke. Zij gaat deze avond onder haar hoede nemen. Op youtube zijn er opnamen van bijzondere liedjes.

Entree is 5 euro, inclusief koffie of thee.

Donderdag 26 september

Om 19.30 komt het Viswijvenkoor uit Hindeloopen.

Het repertoire bestaat uit Friese en Nederlandse liedjes over o.a. zee, zeelui, vissers en vissersvrouwen. Dit is een activiteit van de bewonersvereniging, voor niet leden is het 5 euro, ook inclusief koffie of thee.

Wij zijn op zoek naar…

Vrijwillige chauffeurs voor op de belbus. Met voorkeur de donderdag, ook andere dagen zijn bespreekbaar. Voor informatie kunt u contact opnemen met Talma State. tel. 0515-334599 op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State

Grytsje Paulusma