Trekharmonica leren spelen?

17 september 2019

in De Pudelukers

Sinds de oprichting in 2006 is Trekharmonicaclub “De Pûdelûkers” te Heeg een bloeiende club voor trekharmonicaspelers in Zuid-West-Friesland en omstreken. Onder het motto: “Gezellig samen muziek maken in een ongedwongen sfeer” worden er in de wintermaanden in Heeg voor zo’n 70 cursisten (verdeeld over 7 groepen) trekharmonicalessen georganiseerd, waarbij zowel beginners als gevorderden volop aan hun trekken kunnen komen.

Wil jij ook trekharmonica leren spelen in Heeg? Dat kan!
Bij voldoende belangstelling starten we vanaf begin november 2019 (tot half maart 2020) weer met een beginnerscursus. Het uitgangspunt van onze beginnerscursus is het in groepsverband leren spelen op een C/F gestemde 2-rijer trekharmonica zonder kennis van notenschrift en muziektheorie.

Sfeer

De bedoeling is om goed te leren spelen, maar een leuke onderlinge sfeer vinden we ook minstens zo belangrijk, het einde van een lesavond sluiten we vaak af met een gezellige “derde helft”.

Huurinstrument & leskosten

Heb je geen eigen instrument dan bestaat de mogelijkheid om er een te huren, je kunt dan altijd later beslissen of je zelf een instrument aanschaft. De prijs van een huurinstrument is € 80,- voor een halfjaar (exclusief € 100,- borg). Als je na een halfjaar huur besluit tot de aanschaf van een nieuwe of gebruikte trekharmonica , krijg je de huur retour. Een cursus bestaat uit 15 lessen van 1,5 uur, de kosten zijn € 100,-incl. lesmateriaal. De lessen worden afgesloten met een feestavond.

Leslocatie

De lessen worden gegeven op dinsdagavond in “It Heechhûs”, It Eilân 67, 8621 CT Heeg. De lesavonden beginnen om 19.00 uur.

Kennismaking

Wil je eerst eens vrijblijvend kennis maken met de trekharmonica of de sfeer proeven: Kom dan langs op onze inloopavond op dinsdag 15 oktober 2019 om 20:00 uur in It Heechhûs. Alle informatie over de lessen voor beginners voor het komende winterseizoen kan er worden verkregen. Het aantal deelnemers is niet onbeperkt dus wees er snel bij dan kun je gezellig meedoen komende winter!

Opgave en/of informatie bij het bestuur van Trekharmonicaclub “De Pûdelûkers”:
Afke Hielkema

Ruurd Zandstra

Anneke Abma

Jacob Gijsen