Voorwoord

7 september 2019

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Bijgekomen van een heerlijke zomervakantie, was het voor de redactie weer een gezellig samenzijn om aan de nieuwe Sylboade te werken. Na de nodige vakantieverhalen was het tijd om alle binnengekomen kopij door te lopen en te bespreken. En wat hebben we veel kopij gekregen! Er is veel gebeurd en jullie hebben veel beleefd dat jullie willen delen in onze mooie dorpskrant. We hebben alles een mooi plekje gegeven en we zijn weer blij met het resultaat. Het eerste nummer van weer een nieuwe jaargang.De zomer(se) activiteiten lopen op hun eind, maar dat wil niet zeggen dat het daarna saai gaat worden in Heeg;-) De gasten en recreanten zijn dan wel naar huis, de echte Hegemers gaan er nog zeker regelmatig op uit. Het verenigingsleven barst weer los in september!

We zullen zien of we nog een mooie nazomer hebben dit jaar. In ieder geval kunnen we wel genieten van de bloemenpracht her en der in Heeg. Dit is gecreëerd door de Groenclub in samenwerking met de gemeente. Een prachtig en kleurrijk initiatief wat zeker een compliment waard is. Wie ook een pluim verdient, zijn diegene die tijdens hun wandeling gelijk even het afval langs de straat meenemen en weggooien in de daarvoor bedoelde bakken. Kleine moeite maar ze doen het toch maar even. Zo blijft het mooi en netjes (alleen jammer dat er toch anderen zijn die er anders over denken en hun afval laten slingeren).

Ik pak zo in ieder geval nog even de fiets en maak een tochtje door ons dorp om van Heeg en het weer te genieten. Gaat u lekker in de tuin zitten zou ik zeggen, en lees deze Sylboade door om weer helemaal op de hoogte te zijn. Veel leesplezier!

Marcel Langeland

Namens het bestuur van de Sylboade