De Veer van Robin de Snoo

14 oktober 2019

in De Veer

Met dank aan Eelke neem ik de veer over. Mijn naam is Robin de Snoo, 51 jaar en woon inmiddels rond 15 jaar in het mooie Heeg. Ik ben getrouwd met Ilja en naast mijn bonusdochter Pommeline hebben we twee kinderen, Isabelle van 14 en Cas van 12. We wonen in een huis op de Helling wat vroeger als vakantiehuis werd gebruikt door 2 zussen uit Den Haag, ook wel “Haagse Bluf” genoemd. Inmiddels hebben we in de loop der jaren flink verbouwd en is het een echt woonhuis geworden.

Geboren ben ik op Terschelling in september 1968. Mijn ouders hadden daar op Halfweg een boerderij “Hoeve Stattum” ook wel de Witte Hoeve genoemd. Het gebouw staat er nog steeds en het is nu een Pizzaria. Ik heb daar tot mijn zevende gewoond en zijn daarna via Gieten, Dieverbrug en De Wijk in Hoevelaken terecht gekomen. Hier heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht.

In Amersfoort ben ik naar het RSG gegaan. Hier heb ik de HAVO doorlopen (waar ik helaas wel wat langer over gedaan heb dan gebruikelijk) en daarna ben ik naar de HEAO in Utrecht gegaan. Studierichting was International Business. Ik ben toen ook gelijk op kamers gegaan en dat had ik volgens mijn ouders beter niet kunnen doen. Ik vond het uitgaansleven van Utrecht toch wat interessanter dan de studie dus mijn mentor zei mij dat ik beter kon stoppen. Dus weer terug naar Hoevelaken en er zat toen niets anders op dan in dienst te gaan. Ik ben volgens mij een van de laatste lichtingen geweest die nog dienstplicht had. Geweldige tijd gehad moet ik eerlijk zeggen en discipline aangeleerd.

Na mijn diensttijd wou ik natuurlijk weer studeren. In mijn HEAO tijd was ik iemand tegen gekomen wiens neef in Engeland een watersportstudie had gedaan. Dat is bij mij blijven hangen dus heb ik dit mijn ouders voorgesteld. Mijn vader vond het prachtig maar aangezien het geen goedkope studie was wou hij mij wel eerst even laten testen of ik zo’n studie überhaupt wel aan kon. Ik ben toen een hele dag getest bij een headhunterskantoor en gelukkig met vlag en wimpel geslaagd. In Southampton ben ik toen Yacht Manufacturing Technology & Marine Industries Management gaan studeren en dat was exact wat ik wou (en kon). Alles ging ook in 1 keer goed en het bleek wel dat ik meer de handelskant op wou dan daadwerkelijk iets met mijn handen te doen.

Ik ben na mijn studie bij, toen, de grootste jachtmakelaar van Nederland terecht gekomen, Het Wakend Oog. Eerst op het hoofdkantoor in Lemmer en na een jaartje moest ik samen met twee collega’s een nieuwe vestiging starten in Muiderzand. Dit heb ik een aantal jaren gedaan, ontzettend veel boten verkocht en geleerd en toen begon het toch te kriebelen. Ik wou voor mezelf beginnen. In september 1996 heb ik de stap gewaagd en ben mijn eigen bedrijf begonnen in Lemmer. Ik ben toen ook verhuisd van Amsterdam naar Sneek. Het liep vanaf het begin als een speer en ondanks de nu wat mindere tijden loopt het nog steeds goed. Dit komt mede ook door het feit dat je het allemaal wat breder gaat aanpakken. We hebben er twee nieuwe merken bijgekregen (Dufour zeiljachten en Cranchi Motorjachten) en een jachthaven in Lemmer (Watersportcentrum Lemmer). Ondanks het feit dat dit natuurlijk best veel is en ik veel van huis ben, geeft dit toch een bepaalde rust.

Helaas heb ik (te) weinig tijd voor hobby’s maar ik ben lid van de Biljartclub en probeer op zaterdagen naar het voetballen van Cas en het hockeyen van Isabelle te kijken. Ik geef de veer door aan Armand Kies, nieuw in Heeg maar wel met een mooi verhaal.