Nieuws van ‘t Wraldfinster

14 oktober 2019

in It wrâldfinster

Een greep uit onze agenda…

  • begin schooljaar: ‘startgesprekken’ in groep 3 en 8. Ouders ‘presenteren’ hun kind aan de nieuwe leerkracht. Ook: de eerste weken na een vakantie noemen we ‘gouden weken’: belangrijk om te bouwen aan een gezonde, prettige groepsdynamiek. Een goed begin!
  • Findeliersfeest: een prachtige happening, ook op vrijdagmiddag voor de kinderen van beide scholen! Hier een paar beelden…

half september: schoolkamp groep 8, Hoeve Elba, Texel.

En verder in oktober…

  • Kinderboekenweek 2 t/m 13 oktober rond het thema: ‘Reis mee!
  • Dierendag vrijdag 4 oktober
  • Dag van de Leraar: ma. 5 oktober

We zijn weer ‘warmpjes’ begonnen!

Fijn om iedereen weer te ontmoeten en respect voor kinderen, leerkrachten en onderwijsassistenten die deze warme start weer gemaakt hebben!

De eerste wekelijkse nieuwsbrief van dit schooljaar is er ook weer. Die verschijnt meestal op donderdag. Als u die ook wilt ontvangen per mail dan kunt u dat aangeven via email hidden; JavaScript is required

Welkom!

Nieuwe leerlingen: Fabian  en Myrthe  in groep 1 en Tianne-Minke  in groep 3. Een fijne schooltijd toegewenst!

We tellen op 1 oktober 2019 precies 115 leerlingen. We werken dit schooljaar in 5 groepen. Een daling van één groep. Door minder geboortes en instroom van buiten Heeg toch een gestadige daling van het leerlingenaantal op beide scholen.

Leerkrachten & onderwijsassistenten.

Bijna alle groepen konden weer starten met onze eigen leerkrachten. Twee juffen re-integreren op dit moment na een operatie. Maar beide zijn al veel te vinden op school. Onderwijsassistent juf Antje Gerritsma heeft haar taak als leerlingondersteuner ook weer opgepakt. Zij werkt op ochtenden (20 uur) met kinderen uit alle groepen. Op vrijdag gaat ze de pabo-opleiding volgen. Werk en studie: een pittige combinatie! Wij wensen haar veel succes toe! Onderwijsassistent juf Paula Veenendaal wordt ingezet als groepsondersteuner, binnen en buiten de groepen. Op de bovenverdieping werken beide assistenten meest in een ‘werklokaal’. Ook beneden is zo’n extra lokaal beschikbaar. Je zult juf Paula ook binnen de groepen aan het werk zien.

London!

Alle groepen kregen nog een kaartje van de Ielaak-bemanning! Hartelijk dank!

Vrijwilligers.

Binnenkort start ook weer de inschrijving van vrijwilligers voor diverse taken in de school. We zijn ook bezig met de voorbereiding van een aantal praktische activiteiten voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. Echt activiteiten voor de ‘doeners’ onder onze leerlingen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk een aanbod in ‘blokken/circuitvorm’ worden. Daarbij vragen we ook vrijwilligers die mee willen helpen zo’n praktische workshop op te zetten. Mogelijk doen we ook een beroep op u!

Nieuw!

In onze medezeggenschapsraad zijn voor de vakantie twee nieuwe ouders verkozen/benoemd: Douwe Vermaning en Elbrich Speerstra. In de ouderraad is Ymkje Schotanus de nieuwe penningmeester geworden. Alle drie van harte welkom! Fijn dat ze willen meedenken, meepraten en meebeslissen binnen onze schoolgemeenschap.

Muziek-Mix: aanbod AMV na schooltijd.

Muziekdocent Jan Hibma komt op maandagmiddag vanaf 14:30 uur en dan kun je volop muziek maken en leren. Een aanbod voor de leerlingen van groep 5 (+ hoger). In groep 4 krijgen ze, onder schooltijd, de basislessen van juf Reinou.

Groep 1/2: thema ‘De dierentuin’.

Het kon de ouders niet ontgaan want het is een vrolijke beestenboel in de klas en op de gang. Alle kinderen hebben een dierentuinknuffel meegenomen en nadat de dieren eerst gezellig samen op de gang op de tafel zijn gezet ontstond er al snel ruzie tussen de dieren .. we konden het in de klas horen! Oh oh .. als dat maar goed gaat met al die wilde dieren bij elkaar. De kinderen hadden al snel een goed idee! We moeten de dieren in hokken doen! Iedere soort in een eigen hok bij elkaar! Dat hebben we toen eerst maar snel gedaan. Overal hokken, dozen en mandjes vandaan gehaald.

Pffff .. net op tijd!

Gelukkig zijn er geen rare dingen tussen de dieren gebeurd!

En toen ontstond het idee om er een dierentuin van te maken. Samen hebben we een lijst gemaakt van wat we nodig hebben in de dierentuin. Met een klein groepje is de dierentuin ingericht en wordt er al volop in gespeeld. De verzorgers hebben het druk met voeren en poep ruimen! Bij de kassa kunnen kaartjes worden gekocht, een kaartje van 2 euro is voor de hele dierentuin en wilt u maar de helft van de dieren zien dan kost een kaartje 1 euro. (idee van Iris) Benthe en Marije hebben de plattegrond gemaakt, zo kunnen de bezoekers zien waar de dieren zich bevinden.

We knutselen, zingen, bekijken informatieve boeken over dieren, kortom een veelzijdig thema.