De Veer van Armand Kiès

5 november 2019

in De Veer

 

Met gepaste trots neem ik de veer over van Robin de Snoo. Mijn naam is Armand Kiès en ben 57 lentes jong. Ik ben een nieuwkomer in het mooie Heeg. Officieel 1 juli 2019 hier komen wonen. De unieke mogelijkheid deed zich voor om 1 van de leukste huisjes van Heeg voor de komende 2 jaar te kunnen huren op It Eilân. Heerlijk direct aan het water, sloepje voor de deur dus kortom beetje het Zwitserleven gevoel. Ik ben trotse vader van 2 dochters, Laurence en Fabienne, respectievelijk 25 en 23 jaar oud.

In 1962 geboren in Bussum waar ik tot mijn verplichte diensttijd altijd gewoond heb. Na militaire dienst weer in de schoolbanken op de HEAO in Amsterdam waar ik een uitermate mooie 4 jaar heb doorgebracht. Na in Amsterdam gewoond te hebben ben ik weer naar het Gooi verhuisd en heb ik voornamelijk in Laren/Blaricum gewoond. Tijdens mijn studie werkte ik al regelmatig bij Avis Autoverhuur om het broodnodige drinkgeld als arm student bij te verdienen. Dit is uiteindelijk ook mijn eerste en laatste officiële werkgever geworden! Prachtig internationaal Amerikaans bedrijf waar ik diverse functies in Accounting, Operatie maar vooral op commercieel gebied heb vervuld. Mede door mijn laatste job waar ik commercieel verantwoordelijk was voor de Benelux heb ik bijna de hele wereld afgereisd. Hard werken maar hele mooie dingen gezien, fantastische mensen ontmoet en veel ervaringen opgedaan. Maar na 28 jaar corporate leven was het toch tijd voor wat anders. Ik heb even een jaar time out genomen. Mijn broer Léon was ondertussen een bedrijf gestart in klassieke en exclusieve sportauto’s. Iets wat altijd een hobby is geweest. Ik kon me bij hem aansluiten en vanaf 2016 werken wij nu heel nauw samen. Heel erg leuk om te doen. We doen zowel bemiddeling als in- en verkoop  van auto’s in het hogere segment. Dus mocht iemand geïnteresseerd zijn ben ik altijd bereikbaar!

Naast werk heb ik wel brede interesses en hobby’s. Helaas de laatste tijd ben ik niet heel erg sportief geweest en wordt het tijd de conditie weer een beetje op te bouwen. Ik tennis, golf, zeil en ski graag. Dus even ontdekken waar ik hier in de buurt weer aan de gang kan gaan.

Tot op heden kan ik alleen maar zeggen dat ik het fantastisch naar mijn zin heb in Heeg. Leuke, vriendelijke mensen en daarnaast een heerlijke plek om te wonen. Nu maar is kijken hoe het in de winter gaat bevallen.

De Veer wil ik doorgeven aan Pommelange Prey een wat jongere inwoonster van Heeg en tevens hartsvriendin van mijn oudste dochter.